İslam baharını müjdeleyen güller açtı

İslam baharını müjdeleyen güller açtı

Hizan'da yapılan 'Kutlu Doğum' etkinliğine konuşmacı olarak katılan Mola Abdulbari Çelik, etkinlik kapsamında yüz binlerin meydanlara inmesiyle, İslam baharını müjdeleyen güllerin açtığını söyledi.

BİTLİS - Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin memleketi Hizan’da yapılan ‘Kutlu Doğum’ etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mola Abdulbari Çelik, kutlu doğum etkinliği kapsamında yüz binlerin meydanlara inmesiyle İslam baharını müjdeleyen güllerin açtığını söyledi.

 

İLKHA mikrofonlarına konuşan Mola Çelik, “Allah bütün peygamber sevdalılarından razı olsun. Bu etkinliklerin oluşmasında emeği geçen, katkısı olan ve hizmeti olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Üstad Bediüzzaman ‘Ben kışta geldim.’ Diyer. Kışta çiçekler olmaz yeşermez. Üstadın aşkla, şevkle ve muhabbetle beklediği bahar bu gündür. İnanıyoruz ki, Üstad Bediüzzaman’ın da, Şeyh Sıbğetullah-ı Arvasi’nin de ruhları şad olmuştur.”dedi.

 

Mola Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü; “Onların memleketinde bugün Muhammed’i bir ses yükseldi. Muhammed’i bir sevda yükseldi. Bu halk, ne kadar Allah’a hamd etse azdır. Çok hamd ve şükür etmemiz lazım. Allah’ın bizlere böyle günleri bahşettiği için şükür etmeliyiz.

 

Bu halkımız Müslüman’dır. Müslüman olan bu halkımızla birlikte olmamız lazım. Bu millet Muhammed’i sevdayı kabullenmiş bir halktır. Bu sevdayı her yere götürmeliyiz. Bunlar Muhammed’in gülleridir. En uzak ücralarda dahi hamd olsun ki, Muhammed’in gülleri yeşermiştir. Artık bahar İslam’ın baharıdır” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler