İslam düşmanlığına tepki yağdı

İslam düşmanlığına tepki yağdı

​İstanbul Karaköy ve Marmaray Sirkeci durağında bir kadının, başörtülülere yönelik saldırıları ile peygamberlere iğrenç küfürlerine sosyal medya üzerinden tepki yağdı.

İstanbul Karaköy ve Marmaray Sirkeci durağında bir kadın, başörtülülere fiili ve sözlü saldırılarda bulundu, peygamberlere iğrenç küfürler savurdu.

İslam düşmanı kadın başörtülere saldırdı peygamberlere hakaret etti

Görüntülerin sosyal medyaya yansımasının ardından İslam düşmanı kadın yakalanarak gözaltına alındı.

Bir çok sosyal medya kullanıcısı da saldırılara tepki gösterirken kadının en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Bakan Selçuk: Başörtülü kardeşlerimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da olaya twitter üzerinden tepki gösterdi. Selçuk, "İstanbul Karaköy’de başörtülü kardeşlerimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Biz birlikte Türkiye’yiz. Bu ayrımcı zihniyet, çağ dışı nefret tutumu hiç bir zaman emeline ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Tarihçi Mustafa Armağan da "İstanbul'un göbeğinde başörtülü genç kızı yumruklayan bu pislik daha ne zamana kadar elini kolunu sallamaya devam edecek? Asıl önemlisi, bunlar bu cesareti nereden alıyor? Bize kimse bir şey yapamaz havasını bunlara kim basıyor? 28 Şubat mı hortluyor?" ifadeleriyle saldırılara tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden İslam düşmanı kadına gelen diğer tepkilerden bazıları şöyle:

Gazeteci Muhsin Şenol: Ne oluyoruz? Okullarda Mustafa Kemal'e secde! Sosyal Medyada mütedeyyin insanların karısına kızına küfür! Karaköy'de başörtülülere saldırı! Birileri düğmeye basmış ve ortalığı fena halde karıştırmak istiyor. Bunlar 'Organize İşler' arkadaşlar.

Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı: Tahammül, öğrenilecek bir davranış değilse, o zaman, tesettürlü kızlarımız, savunma sporlarından birini öğrenmeliler.

Melih Gökçek: Bu saldırı cesaretini nerden alıyorlar

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek: Kim bu terörist şerefsiz. Sırf başörtülü olduğu için sokaktan geçen bayanlara saldırıyor. Bu saldırı cesaretini nerden alıyorlar? İstanbul’u sola teslim eden mütedeyyin kişiler yaptığınızla iftihar ediyor musunuz? Bu şerefsiz bulunmalı ve herkes bu şerefsizin mahkemesine gitmeli.

Gazeteci Cemile Bayraktar: Başörtülü genç kadınlara saldıran kişinin gözaltına alınmasına sevindim. Bununla birlikte 28 Şubat’ı yapıp, binlerce başörtülü kadına saldıranların neden göstermelik yargılanıp, ödül gibi cezalarla salıverildiğini anlamıyorum. Cevabı olan var mı?

Fatih Tezcan: Şerefsiz Kemalist’in saldırdığı kızımızın arkadaşına ve esnafa yuh! Nasıl olur da o Kemalist kaşarı emniyete teslim etmezsiniz! İlla ailenize olursa mı kükreyeceksiniz! Hani kimseden korkmuyordunuz?! Kendi ülkenizde Kemalist azınlıktan dayak yiyorsunuz! Allah bize rast getirsin!!

Abdi Baktur: Bir şahış, Karaköy'de arkadaşı ile yürüyen genç kızın başındaki örtüyü çekerek yumrukla darp ediyor. Asıl bağnazlık, asıl yobazlık başkasına sırf kıyafeti için saldırmaktır! Yayalım ki bu insanlıktan nasibini almamış şahıs bulunsun, hesabı sorulsun!

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.