İslam kadına yılın 365 günü değer vermiştir video

İslam kadına yılın 365 günü değer vermiştir video

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Tillo İlim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, İslam dininin kadınlara yılın 365 günü değer verdiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde faaliyette bulunan Tillo İlim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TİYDER) Başkanı Müderris Kadri Yavuzer, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Yahudi şirketlerinin para kazanmak için çıkardıkları bir gün olduğunu ifade eden Kadri Yavuzer, İslam dininin kadınlara sadece bir gün değil yılın 365 günü değer verdiğini belirtti.

Yavuzer, "Hiçbir sistem, nizam, hukuk dinimizin kadına verdiği önemi vermiş değildir. Bunu her insanın bilmesi lazımdır. Kadın önemli bir şeydir çünkü kadın annedir, bacıdır, nenedir. İslam Dini kadına anne olabilme hukukunu vermiştir. Bu nedenle cennetin annelerin ayaklarının altında olduğunu Peygamber Efendimiz buyurmuştur." dedi.

"İslam kadına yılın 365 günü kadın değer vermiştir"

İslam dininin kadına sadece belli günlerde değil her gün değer verdiğini belirten Yavuzer, "İslamiyet açısından sadece 8 Mart değil, yılın 365 günü kadınlar günüdür. Son yıllarda din düşmanları İslamiyet'i insanların gözünde küçük düşürmek için İslam'da kadın hukuku yoktur. 'Kadın dört duvar arasında hapsedilir, kadın siyah çarşafa mahkûm edilir' gibi konuları ortaya atıyorlar asla böyle bir şey yoktur. Yılda sadece bir gün ile kadınları anmak yanlıştır. Özgürlük adı altında kadınları kullananlar vardır. Dinimiz buna asla müsaade etmiyor bu kadının özgürlüğü değil ezikliğidir." ifadelerini kullandı.

"Allah’ın kadınlara vermiş olduğu değeri ortadan kaldırmak istiyorlar"

"Özellikle Mümine bacılarıma şunu söylemek istiyorum." diyen Yavuzer daha sonra şöyle devam etti:" Özgürlük adı altında bazı modern kelimeler kullanarak Allah’ın kadınlara vermiş olduğu o değeri ortadan kaldırmak istiyorlar. Kesinlikle onlara aldanmasınlar onlar gerçekçi değildirler, ehli menfaattirler, dünyeviperesttirler onlar hem dünyada hem ahirette rezil etmek için bu tür şeylere başvuruyorlar. Asla ve asla onlar kadınları düşünmüyorlar, kadınların hukukları onların yanında bir değeri hiç yoktur."

Gerçek hukuk ve gerçek adalet,  özgürlük, eşitlik Kur’an da ve Hadis’te olduğunu, Kur’an'ın vermiş olduğu hukuktan başka hukuk arayanların sonu hüsran ve pişmanlık olduğunu, dünyada pişman olan insan kazanacağını ifade eden Yavuzer, "Günümüzde modern çağdaş kelimeler kullanarak kadını asıl fıtratından ve hukukundan mahrum etmek istiyorlar kadınlar bunlara aldanmasınlar gerçek hukuku İslam vermiştir. Kadınlar zamanında ezilmiş ve hak ettiği yere gelmemiş kadınlar her şekilde kullanılmış fakat 8 Mart kadınlar günü adı altında güya kadına bir hak vermek için bugün tayin edilmiş asla ve asla gerçekte öyle bir şey yoktur ben buna inanmıyorum." şeklinde konuştu.

"8 Mart Yahudilerin para kazanmak için çıkardığı bir gündür"

"Bazı şirketler özellikle Yahudi şirketleri para kazanmak için böyle günleri ortaya atıyorlar, 'Kadınlara sahip çıkıyoruz' diyorlar böyle şeylere inanmayalım." diyen Yavuzer son olarak şunları kaydetti: "Bu konu da Müslümanlar paneller, konferanslar, Medya vasıtasıyla İslam’ın kadına vermiş olduğu hakkı sık sık dile getirmesi lazım. TV kanallarında genellikle kadınlar İslami olmayan kanalları izliyorlar, bu kanallarda sürekli İslami kötülüyor. 'İslam güya kadınları mahrum etmiştir' Bizde onların o görüşlerini o çalışmalarını bertaraf etmek için elimizde olan o temiz kanallarda program yapıp bilgi vermemiz lazım. Kadınlarımız bunlara aldanmasınlar. İslam’ın kadına verdiği üstün hukuktan başka hiçbir sistem, hiçbir ideoloji, bu üstünlüğü vermemiştir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.