İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkacağı noktasında bir ümit oluştu

İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkacağı noktasında bir ümit oluştu

​Mardin’de düzenlenen "İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştayı" hakkında konuşan Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, çalıştayın İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkması noktasında ümit belirdiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından 4-6 Ekim'de arasında düzenlenen felsefe, tarih, sosyoloji ve ilahiyat bilimleri alanında yurt içi ve yurt dışından uzman birçok bilim adamı katıldığı çalıştay bugün sona erdi.

İslam Medeniyetinin Geleceği Uluslararası Çalıştayı'nın sonuç bildirisinin yakında açıklayacaklarını söyleyen Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, 3 gün süren çalıştay hakkında şunları söyledi:

"Özellikle 2 günden beri yapılan konuşmalar ve çeşitli görüşlerin ortaya konulmasından sonra İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkması noktasında bir ümit belirmiştir. Ve İslam dünyasının her yerinde gerek Milli Eğitim Bakanlıklarında, gerek Kültür Bakanlıklarında ve diğer enstitülerde çeşitli çalışmaların yapılmasını temenni ettik ve bunları hükümetlerden bekliyoruz. Dolayısıyla İslam medeniyetinin yeniden ayağa kalkacağı noktasında bir ümit oluştu. İslam medeniyetiyle ilgili zaten devam etmekte olan çalışmalarında daha da hızlanacağını gördük. Birçok kurum ve kuruluşlarımızda buna dair yıllardan beri yapılan çalışmalar var fakat böyle bir çalıştay ilk defa Türkiye’de oluyor. Bu isim altında İslam medeniyetinin geleceği ile ilgili konuşmalar ve bir çalıştay mahiyetindeki bu gayret gerçekten verimli olduğuna inanıyorum. Bunun devamı gelecektir. Diğer kurum ve kuruluşlarımızın da bu konuda katkıları olacağına inanıyorum."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.