İslami dava mahkûmlarına adalet talebi

İslami dava mahkûmlarına adalet talebi

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanlığı döneminde sol örgütlere mensup hükümlülere gösterdiği hoşgörüyü, AK Parti iktidarının da İslami dava hükümlülerine göstermesini istedi.

KOCAELİ - Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından 493. hafta basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını platform adına İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin okudu.

 

Düşünce ve inancın suç olmaktan çıkarılması ve bu yönde suçlananların serbest bırakılmasının istendiği açıklamada, Kur’an dersi verdiği için halen cezaevinde olan Müslümanların var olduğu bir ülkede normalleşmeden bahsedilemeyeceği ifade edildi.

 

Açıklamasında Hizb-ut Tahrir üyelerinin sadece düşünce ve inançlarından dolayı şu anda cezaevinde olmasını bir adaletsizlik ve haksızlık olarak değerlendiren Metin, “Hükümet bir yandan terör örgütü mensuplarını dağdan inmeye davet edip, mücadelelerini siyasi alanda, düşüncelerini ifade yoluyla vermesini isterken, diğer taraftan da, hiç bir terör eylemine karışmamış, şiddeti ve terörü reddeden Hizb-ut Tahrir üyelerinin düşünceleri yüzünden cezaevine atılmasını anlayabilmek mümkün değildir.” dedi.

 

“İnançlı insanları sindirme politikaları değişmedi”

İnançlı insanların adaletsizliklere maruz kaldığını söyleyen Metin, “90 seneden beri bu ülkede iktidarlar değişse de, statükonun yargıyı kullanarak inançlı halkı sindirme politikaları değişmemiştir. İnançlı insanlar son 12 sene içinde iktidarın değişmesi ile rahata kavuşmayı beklerken, tam tersi unutulmuşlardır. Hala haksızlıklara, yargı zulümlerine, adaletsizliklere maruz kalmaktadırlar. Ergenekonculara, Darbecilere gösterilen hassasiyet, Ak Partiyi bu günlere taşıyan inançlı kesime gösterilmemiştir. Bir şiir okudu diye kendisi dahi 3 ay cezaevinde yatan sayın cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın partisi olan Ak Partiden, adında geçen "adaleti" bir an evvel uygulamasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Kur’an dersi verdiği için cezaevinde olanlar var”

Kur’an dersi verdiği için cezaevine atılan Müslümanların olduğunu hatırlatan Metin, “Hükümet istediği takdirde, haksız olarak yargılananların nasıl serbest bırakılabilindiğini, Salih Mirzabeyoğlu'nu serbest bırakarak göstermiştir. Mirzabeyoğlu 28 Şubat zulmünün sembol mağdurudur ama tek değildir. Başta Yakup Köse olmak üzere, çok sayıda hükümlü vardır. 28 Şubat döneminde sırf Kur'an öğrettiği için yargılanan Naşit Tutar, Haneş Akın cezaevine atılmışlardır.” dedi.

 

Metin, açıklamasının devamında, “28 Şubat sürecinde Malatya'da gözaltına alınan ve terör örgütü liderliği ile suçlanan Ramazan Kayan beraat ederken kardeşi, beraatın olduğu bu davada, terör örgütü liderine yardım etme suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştır ve şu an hapiste yatmaktadır. Anıtkabire saldıracağı iddia edilen, fakat hiç bir maddi kanıt bulunmayan, müebbette mahkûm, ölümcül kanser hastası Metin Kaplan hâlâ hapistedir.” ifadelerini kullandı.

 

“Her kesime gösterdiğiniz adaleti neden Müslümanlara göstermiyorsunuz?”

Eski cumhurbaşkanlarından Ahmet Necdet Sezer döneminde, sol örgütlere mensup olan 260 kişinin serbest kaldığına dikkat çeken Metin, “Ak Parti hükümetinin, her kesime karşı gösterdiği hoşgörü ve adaleti, zindana atılan Müslümanlara neden göstermediğini anlayamıyoruz. İnsan Hakları Savunucuları Derneği olarak, bunu bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık olarak görüyor, hükümete ve Anayasa Mahkemesine çağrıda bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.