İslami hayır kuruluşları kurdukları iftar çadırında yaklaşık bin kişiye iftar yemeği veriyor

Diyarbakır'da Umut Kervanı, IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli tarafından depremzedelere ve mağdurlara iftar yemeği verilmeye devam ediliyor.

Umut Kervanı Diyarbakır başta olmak üzere 4 kardeş yardım kuruluşu tarafından; depremzedelere, yetim ve mağdurlara yönelik Ramazan ayının ilk gününde iftar çadırı kurdu.
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda kurulan iftar çadırına gelenlere sıcak yemek ve tatlı ikramında bulunuluyor.

Yaptıkları faaliyetle ilgili açıklama yapan Diyarbakır Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Olgun, açtıkları iftar çadırında hayırseverlerin destekleriyle Ramazan ayı boyunca iftar yemeği vereceklerini söyledi.

Olgun, "15 Temmuz Şehitler Parkı'nda açmış olduğumuz iftar çadırına yoğun bir ilgi var. Umut Kervanı, IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli kardeş kuruluşlarının katkılarıyla burada her gün yaklaşık bin kişilik yemek dağıtımını yapıyoruz. Peygamber Efendimiz 'Kim bir oruçlunun orucunu açarsa Allah-u Teâla o oruçlunun sevabını ona da yazar ve o oruçlunun sevabından hiçbir şey eksik olmaz.' Buyurmaktadır. Bu çadırı depremzedelere, kimsesizlere ve yetimlere yönelik açılmıştır. Dolayısıyla hayır sahiplerine ve bağışçılara sesleniyoruz. Gelin sizde katkılarınızı sunun, fakir ve depremzedelerle beraber iftarınızı açın ve buradaki manzaraya iştirak edin. İftar çadırımız inşallah Ramazan ayının son gününe kadar devam edecektir. Bu münasebetle bütün hayır sahiplerinin katkı sunmalarına davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler