İsmail Heniyye Türkiye'ye geldi

İsmail Heniyye Türkiye'ye geldi

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, çıktığı yurt dışı seyahatinin Mısır'dan sonraki ikinci durağı olan Türkiye'ye bugün sabah saatlerinde ulaştı.

Heniyye ile birlikte Siyasi Birim üyelerinden Salih El-Aruri, Musa Ebu Merzuk, Nizar Ivadullah, Halil El-Hayye, Husam Bedran, hareketin dışarıdaki başkanı Mahir Salah ile bir araya geldi.

Husam Bedran, "Bizi Filistin birleştiriyor. Görevimiz halkımıza hizmet, hedefimiz toprağımızı özgürleştirmek. Bizden önce gelmiş ve şehit olmuş liderlerimizin yolundan gidiyoruz. Esir kardeşlerimizi yüceltmek için çalışıyoruz." açıklamasını yaptı. 

Heniyye, yurt dışı seyahatine 2 Aralık'ta Kahire ziyaretiyle başlamıştı. Mısır'da kimi yetkililer ve İslami Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale'nin başkanlığındaki liderleriyle görüşmüştü. 

Heniyye, 2017'de Hamas'ın liderliğine seçilmesinin ardından Katar, Türkiye ve Malezya'yı da kapsayan ilk yurt dışı turuna çıkmış oldu.

Hamas Başkanı seçilmesinden bu yana sadece Mısır'a giden Heniye, Gazze Şeridi'nde yaşayan tüm Filistinlilerin dış ülkelere seyahat edebilmek için kullandıkları tek çıkış yol olan Kahire Uluslararası Havalimanı'nı kullandı.

Heniyye'nin yurt dışı ziyaretinin birkaç ay süreceği belirtiliyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler