İSPARK yıl sonu 4 milyon TL kâr etti

İSPARK yıl sonu 4 milyon TL kâr etti

​İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İSPARK başta olmak üzere İBB şirketlerinin zarar ettiği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, dünya çapında dereceye giren İBB sporcuları için düzenlenen ödül törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uysal, son günlerde kamuoyunu meşgul eden "İBB şirketleri zarar ediyor" yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı.

İBB şirketlerinin zarar etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığına vurgu yapan Uysal, "Şirketler son çeyrekte toplu ödeme yapar. İBB şirketlerinin yılsonu itibariyle zarar etmesi gibi bir durum söz konusu değil. İSPARK’ın da zarar ettiği yok. Bir şirketin kâr veya zarar oranı yılsonunda belli olur. Yıl sonu rakamlarına baktığımız zaman nereye, ne kadar yatırım yapılmış, toplamda ne kadar ciro yapılmış bunlar gayet açık ve net. Bu yıl sonu itibariyle İSPARK’ın 4 milyon TL kârı var." dedi.

İSPARK’ın aynı zamanda İstanbul genelinde yatırımlar yaptığına dikkat çeken Uysal, "İSPARK’ın elde ettiği kâr da yine İstanbullulara hizmet için kullanılıyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak kamu hizmeti için çalışıyoruz. İstanbul’da otopark sorununu çözmek için ilave otopark alanları oluşturuyoruz. İl genelinde yeni model, tam otomatik ve yarı otomatik otopark sistemlerine sahip modern otoparklar inşa ediyoruz. Bisiklet yollarını yaygınlaştırıyor, yeni bisiklet parkları kuruyoruz. Tüm bu yatırımlar İSPARK’ın bütçesinden karşılanıyor." diye konuştu. 

2018 yılında dünya olimpiyatlarında Türkiye’de güreşte toplamda 3 altın madalya kazanıldığını ve her 3 madalya sahipleri İBB sporcusu olduğunu söyleyen Uysal, "Tabi aynı zamanda güreş kulübünde Türkiye de birincidir. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Şu ana kadar 4 arkadaşımız altın madalya aldı. Değerli arkadaşlar İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi olarak biz spora ve sporcuya gençlerimize yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında belediye başkanı olduktan sonra başlayan bir süreç ve bu süreç devam ediyor. Bu gelenek devam ediyor. Türkiye’de güreş denildiği zaman akla İstanbul büyükşehir belediyesi geliyor. Alınan madalyalara bakıldığı zaman ortaya konan başarılara bakıldığı zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü gündeme gelir. Şu anda dünyanın en fazla lisanslı sporcusu olan kulübü konumundayız." şeklinde konuştu.  

Yapılan konuşmanın ardından farklı dallarda madalya kazanan sporculara ödülleri takdimine geçildi.

2018 yılı Ekim ayında Macaristan’da düzenlenen grekoromen büyükler dünya Güreş şampiyonu Metehan Başar, 2018 yılı Kasım ayında Romanya’da düzenlene grekoromen U23 dünya şampiyonu olan Cengiz Arslan’a ödülleri takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.