İsrail Gazze'ye silah götüren İran gemisine el koydu

İsrail Gazze'ye silah götüren İran gemisine el koydu

İsrail, Gazze'ye füze taşıdığını iddia ettiği bir İran gemisine baskın düzenleyerek el koydu.

İsrail askerleri bu kez bir İran gemisini Kızıldeniz'de bastı. Baskında Gazze'ye roket taşıyan gemiye el konulduğu bildirildi. İsrail iddiasına göre İran gemisinde uzun menzilli füzeler bulundu.

İsrailli yetkililer, Kızıldeniz'de el konulan Panama bandralı geminin çok sayıda roketi Gazze'ye taşıdığını iddia etti. Gemi, 17 kişilik mürettebatıyla birlikte Eliat limanına çekildi. Gemiye, İsrail donanmasına bağlı "Shayetet 13" isimli özel kuvvetlerin müdahale ettiği ifade edildi. Gemi mürettebatının sorgulandığı belirtilen açıklamada bu kişilerin operasyon ile ilgilerinni olmadığını söylediği belirtildi.

Ele geçirilen mühimmat kargosunda, aralarında 2006 Lübnan savaşında Hizbullah'ın kullandığı İran yapımı 302m roketleri de dahil olmak üzere, menzili 200 kilometreye ulaşan gelişmiş roketlerin bulunduğu açıklandı.

Açıklamada ayrıca, geminin İran'dan yola çıktığı 10 gün içerisinde yani önümüzdeki perşembe günü Sudan'a ulaşması ve silahların oradan kara yoluyla Gazze'ye iletilmesi bekleniyordu.

İsrailli yetkililer, füzelerin İran kaynaklı olduğuna yönelik ellerinde net delliler olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, roketlerin asıl kaynağının Suriye olduğu, uçakla İran limanına ulaştırıldığı da bir diğer iddia.

İran kargo gemisine, İsrail'e 1500 kilometre mesafede Sudan Eritre sınırına yakın bölgede, uluslararası kara sularda müdahale edildiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.