İsrail ile ABD arasında kriz!

İsrail ile ABD arasında kriz!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin geçtiğimiz günlerde Washington'da olan İsrail savunma bakanı ile görüşmeyi reddettikleri ortaya çıktı. İsrail Maliye Bakanı Lapid, "ABD ile ilişkilerde kriz yaşıyoruz ve bu durum kriz

İsrail Maliye Bakanı Yair Lapid, ülkesi ile ABD ilişkilerinin dibe vurduğunu belirterek, "ABD ile ilişkilerde kriz yaşıyoruz " dedi. İsrail basınında yer alan bilgiye göre, Lapid, Tel Aviv'de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, "ABD ile ilişkiler hayati öneme sahiptir ve aramızda bir kriz yokmuş gibi davranamayız" diye konuştu.

Lapid, iki ülke ilişkilerinin düzeltilmesi için "ellerinden gelenin yapılması gerektiğini" kaydederek, "ABD ile ilişkilerde kriz yaşıyoruz ve bu durum, kriz olarak ele alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Lapid'in açıklamaları, İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un bu hafta içerisinde ABD'ye düzenlediği ziyaretin ardından geldi. Yalon'un ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşme talebi Beyaz Saray tarafından reddedilmişti.

Yalon, "Umarım Amerika'nın aklı başına gelir. Eğer gelmezse dünya düzeni değişecek ve Amerika'nın kendisi bunun acısını çekecek" demişti. Ayrıca Yalon, ocak ayında ortadoğu barış görüşmelerini yürüten Kerry’i de "saplantılı ve mesihçi" olarak nitelendirmişti.

DAHA ÖNCE DE YALON KRİZİ ÇIKMIŞTI

ABD ile İsrail arasında daha önce de Yolan krizi çıktmıştı. Yolan bir konuşmasında John Kerry için, “Saplantılı, Mesih gibi hareket ediyor, Nobel ödülü alsa da bizi rahat bıraksa” dediği için büyük tepki çekmişti. Bunun üzerine İsrail Başbakanı Netanyahu devreye girerek, Yalon'un Kerry'den özür dilediğini söylemişti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler