İsrail, Kullanıma Hazır 80 Nükleer Başlıklı Silaha Sahip

İsrail, Kullanıma Hazır 80 Nükleer Başlıklı Silaha Sahip

Amerikalı bilim adamları İsrail’in 80 nükleer başlıklı silaha ve 190 nükleer başlık için gerekli malzemeye sahip olduğunu açıkladı.

‘Bulletin of the Atomic Scientists’ dergisinde yayımlanan Robert S. Norris ve Hans M. Kristensen imzasını taşıyan analizde İsrail’in 80 adet nükleer savaş başlığına sahip olduğu ve istediği zaman bu sayısı iki katına çıkarabileceği belirtildi. 2004 yılında nükleer silah üretiminin durdurulduğuna dikkat çekilen analizdeki kritik detay ise İsrail’in bu silahları Almanya’dan satın aldığı denizaltılara monte etmeye başladığı iddiası. İsrail’in Almanya’dan ithal ettiği beş adet ‘Dolphin’ türü denizaltı nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahip.

2013 Stockholm Uluslararası Barış Konferansı kitapçığında da dile getirilmiş olan bu iddialar İsrail’in Almanya’ya yeni denizaltılar için sipariş vermesiyle daha da alevlenmiş bulunuyor. Amerika’nın bölgedeki en büyük müttefikinin şu anda ne kadar füzeyi mobilize edebileceği tam olarak bilinmiyor.

GİZLİ CIA BELGELERİNDE KAYITLI
Özellikle Suriye’de yaşanan kimyasal saldırıdan sonra bölgenin gözü İsrail ve elinde bulundurduğu silahlara çevrilmişti. (VATAN)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.