İsrail Suriye'ye saldırı hazırlığında!

İsrail Suriye'ye saldırı hazırlığında!

Amerika New York Times gazetesinin haberine göre Tel Aviv, Şam'dan Lübnan'daki Hizbullah'a yönelik silah trafiğinin önüne geçmek için bundan sonra da Suriye topraklarını vurmaya devam edecek.

İsrail'in iki hafta önce Suriye'de vurduğu askeri üs hakkında hala soru işaretleri mevcutken, benzer saldırıların devam edeceği tezi giderek güçleniyor. Yenişafak'ta yer alan habere göre Önceki hafta konuyla ilgili yapılan haberlerde İsrail tarafından vurulan meçhul hedefin Rus 'uzmanların' ve İranlı askerlerin bulunduğu bir 'bilimsel araştırma merkezi' olduğu iddia edilmişti. Amerikan Los Angeles Times gazetesi benzer saldırılar için ABD'nin İsrail'e yeşil ışık yaktığını yazmıştı. Nitekim ABD yönetimi de saldırının olduğu günün ertesi, böyle bir saldırının yapılacağından haberdar olduklarını resmi ağızlardan bildirmişti. ABD'li gizli kaynaklara göre orada Rus ve İran'ın ortak faaliyet yürüttüğü, silah üretiminin yapıldığı bir merkez bulunuyor.

NE İLK NE DE SON OLACAK

Dahası Los Angeles Times bir adım daha öteye geçerek saldırının bir kez değil üç kez yaşandığını, bu tarz saldırıların bundan sonra da devam edeceğini yazmıştı. Bu iddiaya dün ABD'nin saygın gazetesi New York Times da yer verdi. New York Times, İsrail ve Lübnanlı 'uzmanlara' dayandırarak verdiği haberinde, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısının aslında planlanmış bir saldırılar serisinin ilki olduğunu öne sürdü. Habere göre İsrail Hizbullah'a gönderilmek üzere Suriye'de yürütülen silah trafiğinin önüne geçmek için benzer saldırılara devam edecek.

Çadırlara gücü yetiyor

İsrail güçleri, El-Halil kenti yakınında çadır kuran 100 aktivisti bölgeden çıkarttı. Aktivistler, bu eylemle Fistinlilerin kendi topraklarının İsrail'in kontrolü altında olduğuna dikkati çekmek istedikleri belirtildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.