İsrail'de emekli generallerden Netanyahu'ya uyarı!

İsrail'de emekli generallerden Netanyahu'ya uyarı!

İsrail'de içlerinde emekli generaller ve Mossad yöneticilerinin bulunduğu 106 kişi açık bir mektup yayınlayarak Netanyahu'yu uyardı ve barış sürecini hızlandırmasını istedi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya emekli askerlerden ve istihbaratçılardan mektuplu uyarı geldi. İçlerinde, orgenerallerin de bulunduğu emekli İsrail askerleri ve İsrail'in istihbarat kurumu MOSSAD'ın eski yöneticilerinin de bulunduğu 106 kişi, Netanyahu'ya açık bir mektup yazarak barış sürecini hızlandırmasını istedi.

Mektupta imzası bulunan emekli İsrailli askeri yetkililer, Netanyahu yönetimine eleştirilerde de bulunuyor. Mektupla ilgili bir İsrail televizyon kanalına konuşan emekli askerler, "İsrail'in iki devletli bir çözümü gerçekleştirebilecek ve güvenlik risklerinin önüne geçebilecek güce sahip olduğunu ancak liderliğini zayıf olduğunu" söylediler.

Mektupla ilgili konuşan  emekli orgenerallerden Eyal Ben-Reuven, "Şu anda kutuplaşmaya doğru giden, ahlaki olarak çöküntü içerisinde olan ve milyonlarca insanı işgal altında yaşatan bir durum söz konusu. İsrail başbakanının İsrail'in refahını düşündüğünden şüphem yok ama siyasal anlamda yaşadığı körlük onu bizden ve hatta kendinden korkar hale getirdi." ifadelerini kullandı.

Mektupla ilgili açıklamalarda bulunan bir diğer İsrailli emekli askerse emekli orgeneral Amnon Reshef'ti. Reshef açıklamasında, "Her iki üç yılda bir savaşmaktan yorulduğunu, bunun yerine Filistinlilerin içerisinde bulunacağı bir inisiyatifin gerçekleştirilmesi gerektiğini" söyledi. 

Reshef'in kastettiği inisiyatifin, 2002 yılında Arap Birliği tarafından önerilen barış mütabakatı olduğu belirtiliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.