İsrail'de on binler, Netenyahu’ya ‘Aday olma!’ dedi

İsrail'de on binler, Netenyahu’ya ‘Aday olma!’ dedi

Tel Aviv’de Rabin Meydanı’nda toplanan on binlerce İsrailli, Başbakan Netanyahu’ya çağrıda bulunarak, 17 Mart’taki genel seçimlerde yeniden aday olmamasını istedi.

İsrailli Sivil Toplum Kuruluşları tarafından örgütlenen on binlerce kişi, Son zamanların en kalabalık etkinliğinde, Tel Aviv'deki Rabin Meydanı’nda bir araya gelerek,  ‘İsrail değişim istiyor’ sloganları atıp, döviz ve pankartlar taşıdı.  

Eylemciler adına konuşan sözcü, İsrail’in önceliklerinin değişmesi gerektiğini ve sağlık, eğitim ve konut ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiğini söyledi.

Gösteride konuşan Eski MOSSAD Başkanı Meir Dagan, ülkede liderlik krizi yaşandığını belirterek Başbakan Netanyahu’yu eleştirdi ve “İsrail kurulduğundan beri hiç bu kadar kötü duruma düşmemişti” dedi.

Dagan konuşmasında, İsrail’in geçtiğimiz yaz Gazze’ye düzenlediği ve 2 binden fazla Filistinlinin hayatına mal olan askeri saldırının başarısızlıkla sonuçlandığını belirterek,  "Sıfır diplomatik başarı ve sıfır caydırıcılıkla sonuçlanan bir askeri operasyon için ağır bir bedel ödedik. Sonuçta bir sonraki askeri harekat için geri sayar durumdayız."  İfadelerini kullandı.  

Eski başbakan Ariel Şaron tarafından 2002'de göreve getirilen Dagan, 2011'de bu görevinden istifa etmişti.

Gösteriye katılan eylemcilerin çoğunun sol ve merkeze yakın partilerin destekçilerinden oluştuğu belirtildi.   (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.