İsrail'den Sina'da askeri operasyon yorumu

İsrail'den Sina'da askeri operasyon yorumu

İsrail Kava Kuvvetleri Komutanı Gazi Tesur, 'Mısır ordusunun Sina'da ve ülkenin sınır bölgesinde kontrolü sağlamasının birinci dereceden İsrail'in milli çıkarı' olduğunu öne sürdü.

İsrail radyosunda yer alan habere göre, İsrail ordusunun Sina Yarımadası'ndaki gelişmeler karşısında gerekli önlemleri aldığını ve Mısır hükümetinin sınır bölgesinde sukuneti sağlayacağını umduğunu ifade eden Tesur, Mısır ordusunun Sina'da kontrolü sağlamasının İsrail'in milli çıkarlarına birinci dereceden hizmet ettiğini savundu.

Mısır ordusunun, Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara yönelik başlattığı geniş çaplı operasyonlar kapsamında farklı hedeflere hava saldırısı düzenlenirken, bazı evlere de baskınlar yapılmıştı. Güvenlik güçlerinin geçen hafta Sina'nın kuzeyindeki bölgelerde düzenlediği hava ve kara operasyonlarında 10 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı. Yapılan baskınlarda 15 kişi gözaltına alınmıştı.
Mısır ve İsrail arasında 1979 yılında Sina Yarımadası'nın A-B-C bölgeleri olarak paylaşımı konusunda imzalanan Camp David Anlaşması uyarınca, İsrail-Mısır sınırında yer alan C bölgesinde Mısır askerleri ve BM'ye bağlı barış gücü askerleri bulunuyor. Sınırdaki askerler, yalnızca hafif silah taşıma yetkisine sahip.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.