İsrail'den Sinsi Casusluk

İsrail'den Sinsi Casusluk

Suriye'de ele geçirilen casusluk sistemi görenleri şoke etti.

Suriye'de geçtiğimiz hafta cuma günü İsrail'e ait bir casusluk sistemi ele geçirildiği bildirildi. Suriye'nin resmi haber kanallarında ele geçirilen sistemin görüntüleri yayınlandı.

Haberlerde casusluk sisteminin bölgenin doğa yapısına uygun bir şekilde kaya görünümlü düzeneklerle kamufle edilerek yerleştirilmiş olduğu belirtildi. Suriye hükümetinden bir kaynak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sistemin kameralar, vericiler, transformatörler, piller ve tüm bunları bir birlerine bağlayan kablolardan oluştuğunu söyledi.

Kaynak, Suriye sahillerinde ortaya çıkarılan casusluk sisteminin, uydulara bağlı vericiler aracılığı ile hızlı görüntüler aktaracak kameralarla hassas bir hedefe odaklandığını ifade etti.

"İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ OLAYLARDA ROL OYNAMASININ KANITI"

Adı açıklanmayan kaynak casusluk sisteminin böyle bir zamanda ortaya çıkarılmasının, "İsrail'in Suriye'deki olaylarda oynadığı rolün bir kanıtı" olduğunu belirtti.

Daha önce de İran'ın en önemli nükleer tesislerinden Fordo'da kaya şeklinde bir dinleme cihazı bulunduğu öne sürülmüştü. Cihazın Batılı istihbarat servislerinin İran hakkındaki bilgi kaynağı olduğu belirtilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.