İsrail'in için asıl hedefi Hizbullah
İsrail, Suriye'de kimyasal silahların Hizbullah tarafından ele geçirileceğini ileri sürerek Lübnan'a karşı bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Hizbullah'ın Suriye'nin kimyasal ve biyolojik silahlarını elde etmeye çalıştığını savunarak, bu ihtimalin kendileri için "açıkça savaş nedeni" olduğunu söyledi.
Lieberman, İsrail-AB Ortaklık Konseyi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Hizbullah'ın kimyasal ve biyolojik silah edinmek istediği ve bu yönde girişimlerde bulunduğu konusunda elimizde yeterli bilgiler mevcut. En büyük endişemiz bu. Bu kırmızı çizgimiz ve açıkla savaş nedeni" dedi.
Lieberman, Suriye'nin kimyasal ve biyolojik silahlarını Hizbullah'a vermesi halinde, "kararlılıkla, tereddüt etmeden ve teenni göstermeden harekete geçecekleri"ni kaydederek savaşı körüklemeye çalışıyor.
Son olarak Bulgaristan'da ve öncesinde dünyanın farklı bölgelerinde İsraillileri hedef alan saldırının Hizbullah ve İran tarafından gerçekleştirildiğini savunan Lieberman, AB'ye Hizbullah'ı terör örgütleri listesine dahil etmesi çağrısında bulundu.
Lieberman, İran ile nükleer müzakerelerin ilelebet devam edemeyeceğini belirterek, "Müzakereleri sonlandırıp eyleme geçme zamanı gelmiştir" dedi.
Kıbrıs Rum kesimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ise Hizbullah'ı terör örgütleri listesine dahil etme konusunda AB üyeleri arasında görüş birliği bulunmadığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.