İsrail'in İslamcılar korkusu

İsrail'in İslamcılar korkusu

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye'de Esad sonrası İslamcıların yönetimi ele geçirmesinden endişe duyduklarını bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı, İsrail'in Suriye'de Esad'ın gitmesinden sonra yönetimin radikal grupların ele geçmesinden korktuklarını dile getirdi. Beşer Esad'ın kaybedeceğini belirten Barak, Alman birinci televizyon kanalı ARD ile yaptığı kısa söyleşide, Suriye'de birçok radikal grubun bulunduğunu ve bunlardan bazılarının tamamen sorumsuzca hareket ettiklerini öne sürdü.

Esad sonrası Suriye'de kontrolün sağlanması için Rusya'ya güvendiklerini belirten Barak, Rusya'nın Suriye ile çok iyi ilişkiler içinde bulunduğunu, bu ülkedeki birçok önemli kişi üzerinde etkisinin bulunduğunu kaydetti. İsrailli Bakan, BM'nin Suriye konusunda Rusya'ya başı çeken bir rol vermesini taleb etti.

İsrail Savunma Bakanı, Suriye'deki kimyasal silahları ve Lübnan'daki Hizbullah'a verilmesi yönündeki hareketleri yakından takip ettiklerini bildirdi. Barak, İsrail'in Suriye'ye yaptığı hava saldırısı konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI WESTERWELLE SURİYE MUHALEFETİ İLE GÖRÜŞTÜ

Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle de Münih Konferansı dolayısıyla Almanya'ya gelen Suriye muhalif gruplar lideri Ahmed Muaz el-Katib ve BM tarafından görevlendirilen Lahdar Brahimi ile görüştü.

Görüşmeler sonrası bir açıklama yapan Westerwelle, Brahimi'ye Alman hükümetinin tam destek verdiğini belirterek, Uluslararası camianın ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı ve Moskova ile Pekin'in de durumu aynı şekilde görmesini umduğunu söyledi.

Suriyeli muhaliflere de yardım vaadinde bulunan Westerwelle, Suriyeli ulusal koalisyonun hareket becerisinin arttığını ve gerçek bir konsense doğru yol aldığını kaydetti. Westerwelle, 'Muhalefet ne kadar hızlı bir şekilde halkın güvenini kazanırsa, Esad için o kadar kuvvetli bir alternatif olur' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.