İsrail'in öldürdüğü bakan defnedildi

İsrail'in öldürdüğü bakan defnedildi

İsrail'in müdahalesi sonucu ölen Filistinli bakan, Ramallah'ta binlerce kişilik bir grubun katıldığı törenle defnedildi

İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybeden Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn son yolculuğuna uğurlandı.

Ebu Ayn için Ramallah'ta Filistin Başkanlık Sarayı Mukata'nın bahçesinde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Ebu Ayn’ın naaşını hastaneden alan konvoy, on binlerce Filistinli ve asker eşliğinde, Ramallah Meydanı'ndan geçerek Mukata'nın bahçesine geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Başbakan Rami Hamdallah ve hükümet üyelerinin de hazır bulunduğu törene Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) yönetimi tam kadro katıldı. Buradaki askeri tören ve kılınan namazın ardından Ebu Ayn'ın cenazesi, Şehitler Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine katılan on binlerce Filistinli, “Kanımız canımız sana feda ya şehit” ve “intikam” sloganları attı.

Filistin'de bakan statüsünde kabul edilen Yahudi Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele Komisyonu Başkanı Ebu Ayn, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusayye beldesinde İsrail güçlerinin Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden gruba müdahalesi sırasında ölmüştü.Bakan Ebu Ayn ve beraberindeki grup, yerleşimleri prıotesto etmek için zeytin ağacı dikiyordu.

Göz yaşartıcı gaza maruz kalan Ebu Ayn'ın, "bir İsrail askerinin dipçikle göğsüne vurması sonucu" hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.