İstanbul Barosu ifadeye gitmeyecek

İstanbul Barosu ifadeye gitmeyecek

Balyoz Davası için mahkemeyle kavga etmeye başlayan İstanbul Barosu yönetimi, hakkında açılan soruşturmada ifade vermeye gitmeyeceğini açıkladı

Dünya Bülteni/Haber Merkezi

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve 11 baro yöneticisine Silivri Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına barodan yazılı cevap geldi

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu 11 baro yöneticisi hakkında, "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" gerekçesiyle soruşturma başlatıp ifadeye çağırmıştı. Baro adına yapılan açıklamada, "Yasaya uygun işlem yapılıncaya kadar davete icabet etmeyeceğiz" denildi.

İstanbul Barosu Yönetimi, daha önce karar aşamasına gelen Balyoz Davası'nda avukatların davayı kilitleme girişimlerine destek olmuş, mahkeme salonunu basmış ve mahkemeye defalarca istenmesine rağmen avukat ataması yapmamıştı. Balyoz Mahkemesi, baro hakkında "mahkemeye hakaret" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla barodan şikayetçi olmuştu. Savcılık baro yönetimi hakkında inceleme başlatmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.