İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kaçak çöp dökümüne müdahale

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aldığı ihbar üzerine Terkos Gölü’ne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki ormanlık alandaki kaçak çöp dökümüne müdahale etti.

İBB ekipleri, İstanbul’da atıkları toplama ve düzenli depolama alanlarına taşıma yetkisi ilçe belediyelerinde olmasına rağmen çevre kirliliğinin sonlandırılması için olay yerine hareket ederek yaşananlara müdahale ettiğini duyurdu.

Çatalca ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ormanlı Mahallesine yakın bir alana dökülen çöp yığının varlığından yamaç paraşütçülerinin havadan çektikleri fotoğraflar sayesinde haberdar olundu.

İhbarın ardından İSTAÇ, 90 personel ve 18 araçla çöp yığınını toplayarak atık bertaraf tesislerine aktarmaya başladı. Yaklaşık 45 ton civarında atık çıkması beklenen alanın 2 gün içinde temizlenmesi bekleniyor.

Ormanlı Mahalle Muhtar Vekili Hakan Güden, bölgedeki maden ocağının üretimini tamamlamasının ardından alanın 12 yıl öncesine kadar çöp depolamak için kullanıldığı, çıkan bir yangından sonra da kapatıldığını belirtti.

Çeşitli işletme ve duyarsız kişilerin usulsüzce çöplüğe çevirdiği alan yüzünden mahallinin de ciddi bir sıkıntı yaşadığını vurgulayan Günden, bölge için ortak bir çöp alanı belirlenmesini, sıkı denetimler yapılmasını önerdi.

Konuyla ilgili olarak İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajda, "İstanbul'da bu tabloların oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Kaçak dökümleri, lütfen @ibbBeyazmasa aracılığıyla bize iletin" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.