İstanbul dahil bazı illerde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi

İstanbul dahil bazı illerde kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi

​İstanbul'da 3, Tekirdağ ile Bursa'da 2 gün, Edirne ve Balıkesir'de 1 gün yüz yüze eğitime ara verildi.

Bazı illerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın başlaması planlanan yüz yüze eğitime ara verildi.

İstanbul

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kıymetli İstanbullular; Güzel bir kış günündeyiz. Yoğun kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 17.02.2021 Çarşamba gününe kadar ara veriyoruz. Dikkati ve tedbiri elden bırakmayalım." açıklamasını yaptı.

Bursa

Bursa Valiliği de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda kar yağışı ve ulaşım alanında oluşabilecek risklerin değerlendirildiğini duyurdu.

Duyuruda, "Yüz yüze eğitime başlamasına karar verilen resmi ve özel okullar ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yatılı ve gündüzlü Kuran kurslarının yüz yüze eğitime başlama kararının 2 gün ertelenmesine, yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarımızda eğitime uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime 2 gün ara verilmesine karar verilmiştir." denildi.

Tekirdağ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklama ise şunlar kaydedildi:

Tekirdağ Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 13 Şubat 2021 tarih ve 141 Sayılı Kararıyla İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda oluşması muhtemel riskler nedeniyle 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlamasına karar verilen İl geneli Millî Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmî ve özel okulların yüz yüze eğitime başlama kararı 2  gün süreyle ertelenmiş olup yüz yüze eğitimin ertelendiği okullarımızda da eğitime uzaktan eğitimle devam edilecektir.

Edirne

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü de, "İlimizde yaşanan hava muhalefeti nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Edirne Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının kararıyla Edirne Merkez ve İlçelelerimizde yüz yüze eğitime başlaması planlanan okullarımızda 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmiş olup, dersler çevrim içi olarak yapılacaktır." duyurusunu yaptı.

Balıkesir

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da "İlimizde gerçekleşen kar yağışının devam edeceği öngörüldüğünden ulaşımdaki aksamalar göz önüne alınarak 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak resmi ve özel anaokulu, ilkokul ve ortaokullarımızın eğitim faaliyetleri İlimiz genelinde bir gün süreyle ertelenmiştir." dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Çanakkale ve Zonguldak'ta da yarın yüz yüze eğitim yapılamayacağı açıklanmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.