İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ABD'yi hayal kırıklığına uğrattı

İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ABD'yi hayal kırıklığına uğrattı

​ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması kararını "Derin hayal kırıklığı" ile karşıladıklarını belirtti.

Türkiye, cinsel sapkınlıklara yasal zemin hazırlayan ve aile yapısını yok eden İstanbul Sözleşmesi'ni feshetti.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesi, içerde ve dışarda büyük yankı uyandırdı.

AB başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi kararı hayal kırıklığı olarak değerlendirdi. ABD Başkanı Biden, yaptığı yazılı açıklamayla Türkiye'nin kararını değerlendirdi.

Kararı "Hayal kırıklığı" olarak değerlendiren Biden, "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi olarak da bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden ani ve nedensiz ayrılması derin hayal kırıklığıdır." ifadesini kullandı.

Açıklamada, kadına şiddetin artığına dikkat çeken Biden, "Kadınlara yönelik şiddetin küresel ölçekte son bulmasına yönelik uluslararası hareket için bu kararın cesaret kırıcı bir geri adım olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Sözleşmesi nedir?

"Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olan İstanbul Sözleşmesi, 2011'de İstanbul'da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 121'inci toplantısında kabul edildi.

Sözleşme, Türkiye dahil 34 ülke tarafından yürürlüğe konulurken, Ukrayna, İngiltere, Çekya, Slovakya, Moldova, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Macaristan, Ermenistan ve Bulgaristan sözleşmeyi imzaladı ancak yürürlüğe koymadı.


İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ABD'yi hayal kırıklığına uğrattı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.