İstanbul Valiliği sokakta kalan vatandaşları kış boyunca misafir edecek

İstanbul Valiliği sokakta kalan vatandaşları kış boyunca misafir edecek

İstanbul Valiliği, "Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim" sloganıyla başlattığı çalışma kapsamında sokaklarda yaşamak zorunda kalan evsizleri misafir ediyor.

Sokakta yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz hava şartlarından korunması için İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatıyla 2019 yılında 39 ilçede başlatılan "Kimse Dışarıda Kalmasın! Misafir Edelim" çalışması bu sene de devam ediyor.

Kaymakamlıklar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla İstanbul’da geçen yıl ilk kez uygulanmaya başlanan çalışma bu sene pandemi koşullarına uygun olarak devam ettiriliyor. Salgınının en temel risk unsuru olan toplumsal alanlarda, bulaşıcılığı önlemeye yönelik tedbirler çerçevesinde, Valilik ve bağlı kurum-kuruluşların işbirliği ile yapılan çalışma kapsamında 39 İlçede evsiz vatandaşlar kaymakamlıkların anlaşma yaptığı otellerde tek kişilik odalarda misafir ediliyor.

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, "Bugün itibariyle 226 evsiz vatandaşımızı misafir ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmaması için yapılan çalışmaya tüm İstanbulluların gereken hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyoruz. Evsiz, sokakta kalan birisini görür veya haberdar olursanız, lütfen en yakın polis-jandarma karakoluna bildirin, misafir edelim. Karakollara bildirilen vatandaşlarımız, anlaşmalı otellerde tek kişilik odalara yerleştiriliyor, PCR testi yapılıyor, temizlik, giyim, yemek, barınma vb. ihtiyaçları karşılanıyor. Gerekli durumlarda uzmanlarımız tarafından psikolojik destek hizmeti veriliyor." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.