İstanbul Valisi Mevlid Kandili mesajında İslam'ı hedef alan Avrupa'yı şiddetle kınadı

Peygamber efendimizin hicri 1149'uncu doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili" münasebetiyle videolu bir mesaj yayınlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Avrupa'nın İslam'a yönelik saldırılarını şiddetle kınadı.

Vali Yerlikaya yayınladığı mesajında; “Kıymetli İstanbullular, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün İslam âleminin, milletimizin ve hemşehrilerimizin mevlid kandilini tebrik ediyorum. Rabbim, bu gece hürmetine dualarımızı kabul buyursun. Hasretini çektiğimiz sağlıklı günlere ulaşmayı bizlere nasip etsin." dedi.

Yunus Emre’nin; 'Canım, kurban olsun senin yoluna. Adı güzel, kendi güzel Muhammed. Gel şefaat eyle kemter kuluna. Adı güzel, kendi güzel Muhammed' dizelerini hatırlatan Yerlikaya, "Peygamber aşığı bir millet olarak; aşkla, sadakatle ve tevazuuyla ve farklı inançlara saygıyla, asırlardır bu yolda yürümeye devam ediyoruz. Dünyanın metropol şehirleri arasında bütün dinlere, inançlara en çok saygı gösterilen şehir İstanbul’dur. Bu kutlu şehirde;, asırlardır bütün dinler, inananları tarafından özgürce yaşanıyor, saygı görüyor. 1453’te Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethiyle burada başlayan din ve inanç özgürlüğüne saygı, hürmet anlayışı, İstanbul’u barış havzası haline getirmiştir. Bütün dünyaya örnek olan bu anlayışımız, ilelebet yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Peygamberin ümmeti olarak, inandığımız yolda dosdoğru yürüyerek bu saldırılara en güzel cevabı vereceğiz"

Din ve inanç özgürlüğünde Avrupa’nın, İstanbul’u örnek almasını temennisinde bulunan Yerlikaya, bazı Avrupa ülkelerinin İslam'a ve peygamber efendimize yönelik saldırılarına karşı şunları söyledi:

"Bugün, Avrupa’nın bazı ülkelerinde gördüğümüz ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile ülkemize, değerlerimize yönelik, seviyesiz ve çirkin saldırıları 2 şiddetle kınıyoruz. Avrupa’nın din ve inanç özgürlüğüne saygıda, İstanbul’u ve ülkemizi örnek almasını diliyorum. Bizler, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen bir Peygamberin ümmeti olarak, inandığımız yolda dosdoğru yürüyerek bu saldırılara en güzel cevabı vereceğiz. Kıymetli İstanbullular, birlik ve beraberliğimiz, dirlik ve düzenimiz, insanlığın kurtuluşu için Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in dünyayı teşriflerinin senei devriyesi olan velâded gecesi, Mevlid-i Nebi mübarek olsun. Bu gecenin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Mevlid Kandilimiz kutlu olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler