İstanbul'da 21 milyon TL koronavirus cezası kesildi

İstanbul'da 21 milyon TL koronavirus cezası kesildi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Covid-19 salgının başından buyana kullaralla uyulmadığı gerekçesiyle şu ana kadar 21 milyon TL ceza kesildiğini belirtti.

Pazar yerlerinde denetimlerde bulunan Valisi Yerlikaya, maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatarak, knette bugüne kadar 21 milyon TL ceza kesildiği, bunun 1 milyonun TL'nin sigara yasağına uyulmamasından dolayı olduğunu söyledi.

Kurallara uyulmaması durumunda kısıtlamaların genişleyebileceğini uyarısında bulunan Yerlikaya, vatandaşlara önlemlere riayet etmelerini istedi.  

Yerlikaya, "Coronavirus önlemlerini uygulamak zorundayız. Selamlaştığımız, tanıdığımız, tanımadığımız insanların sağlığını düşünüyorsak çok basit, maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim. Alınan önlemlere uyalım. Daha ciddi kısıtlamalar olmasın istiyorsak bunu yapalım. Son zamanlarda biz maskeni tak da demiyoruz, maskeni indirme diyoruz. Can alma diyoruz. Ne yapman gerekiyorsa yap evine geç diyoruz. Misafir çağırma, misafirliğe gitme diyoruz. Kurallara uyan kardeşlerim uymayanları güleryüzle, tatlı dille ikaz ederse biz bu virüsü yeneceğiz. İstanbul'da 21 Haziran'dan itibaren 3 milyon 319 bin 917 denetim yapmışız. 21 milyon ceza yazmışız. Bunun 1 milyonu sigara yasağından. Sigaradan inşallah herkes kurtulur ama şimdi maskelerini indirmelerini uygun görmüyoruz. Gelin biraz hassasiyet gösterin, anlayış istiyoruz." dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler