İstanbul'da Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi

İstanbul'da Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya koordinasyonunda İl Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

AFAD (Afet ve Acil Durum Müdürlüğü) Hasdal Yerleşkesi’nde 5'incisi düzenlenen toplantıda İstanbul’da yürütülen filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları ile ulaşım konusu değerlendirildi.

İstanbul’da pandemiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, düzenli olarak toplantıların yapıldığını belirterek, “Toplantılarda 39 ilçemizde vaka hızlarına göre ilçelerimizi değerlendiriyoruz. İyi olduğumuz tarafları bulaşıcı hale getirmek, daha iyi olmamız gereken konuları belirlemek için değerlendirmeler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Salgınla mücadelede filyasyon ve izolasyon takip çalışmalarının önemini vurgulayan Vali Yerlikaya, “Filyasyonla ilgili 16,5 milyonluk dünya metropolü şehrimiz içerisinde Türkiye’de bu işi en iyi yöneten şehirlerden birisiyiz.” şeklinde konuştu.

Vali Yerlikaya, pandemiyle mücadelede toplu ulaşımı düzenlemek adına kademeli mesai konusunda iş dünyası temsilcileri, sendikalar, meslek odalarıyla görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

ise, içerisinde bulunduğumuz salgın sürecinin seferberlik dönemi olduğunu belirterek, tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde çalışmanın önemini belirtti.

İBB Başkanı İmamoğlu da Valilik koordinasyonunda hazırlanan kapsayıcı bir yol haritasının değerli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir’in bilgilendirme sunumu gerçekleştirdiği toplantıda, ilçelerde yürütülen filyasyon ve izolasyon takip çalışmaları ele alındı.

Toplantıya; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, AFAD ve Halk Sağlığı yetkilileri katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler