İstanbul'da gürültü kirliliğinin en aza indirilmesi için toplantı düzenlendi

İstanbul'da gürültü kirliliğinin en aza indirilmesi için toplantı düzenlendi

​İstanbul'da gelen şikayetler üzerine gürültü kirliliğini önlenmesine yönelik toplantı düzenlendi.

İstanbul Valiliği, “Eğlence yerlerinde gürültü kirliliğinin önlenmesine yönelik faaliyetler” kapsamında Valiliğe intikal eden şikâyetler üzerine bazı sektörü temsilcileriyle bir araya gelindi.

Konuya ilişkin Valilkten yapılan açıklamada, "Valiliğimize intikal eden gürültü kirliliğine yönelik şikâyetlerin değerlendirilmesi sonucunda ilgili kurum ve kuruluşlar, İstanbul Ticaret Odası yetkilileri ve sektör temsilcileriyle 01 Temmuz 2019 tarihinde; İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya başkanlığında bir toplantı gerçekleştirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Yapılan toplantıda; müzik yayını yapan tesis ve işletmelerde 04.06.2010 tarih ve 27601 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde gürültü sınır değerlerinin sağlanması amacıyla denetimlerin sıklaştırılması kararlaştırılmıştır. Müzik yayını yapan tesis ve işletmelerin gürültü seviyelerini ilgili yönetmeliğin öngördüğü sınırlara uygun hale getirmeleri yasal zorunluluktur. Yönetmeliğe aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen tesis ve işletmelere 2872 sayılı Çevre Kanunu gereği idari para cezası uygulanacaktır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.