İstanbul'da Toplanan Aktivistlerin Gidişine İzin Verilmedi
Filistin'e gitmek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden İstanbul'a gelen 50 aktivistin Atatürk Havalimanı'ndan uçuşuna izin verilmedi. İsrail aktivistlerin ülkeye girişine izin vermeyeceğini açıklamıştı.
İSTANBUL-'Filistin'e Hoş geldin' kampanyası kapsamında Filistin'e gitmek için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden İstanbul'a gelen 50 aktivistin Atatürk Havalimanı'ndan uçuşuna izin verilmedi.
İsrail yetkililerinin, bütün havayolu şirketlerine ve özel güvenlik şirketi Gözen'e aktivistlerin uçağa alınmaması için isim listesini gönderdiği aktivistler, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'na geldi.
Bilet işlemleri yapılmayan çoğu Fransız aktivist, Atatürk Havalimanı'nda eylem yaptı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan aktivistlerden Olivia Zemor, biletleri olmasına rağmen Türk Hava Yolları ve Türk hükümetinin İsrail'e uçmalarına izin vermediğini söyledi.
Filistin'deki çocukların okula gitmesini desteklediklerini ifade eden Zemor, amaçlarının oradaki çocuklara yardımcı olmak olduğunu belirterek, " biletimiz ve pasaportumuz olmadığı halde gidemeyişimiz bir skandaldır. Ben inanıyorum ki Türk halkı Filistin'deki halka yardımcı olmak ister. Biz yanımızda bulunan çocuklarla kadınlarla İsrail'e gitmek istiyoruz. Oradan Ramallah'ı Gazze'yi ziyaret etmek istiyoruz. Ancak İsrail istemiyor diye bizi uçağa almıyorlar. Bu gerçekten bir ayıptır. Burada 50 kişiyiz" dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.