İşte İşgalcinin Sözde Barış Görüşmeleri İlkeleri!

İşte İşgalcinin Sözde Barış Görüşmeleri İlkeleri!

İşgal yönetimi başbakanı Netanyahu, Yahudi çoğunluğu korumak ve sözde Filistin`in `terörist bir devlet` olmasının önüne geçmek için müzakere yaptıklarını söyledi

İşgal devleti Başbakanı Binyamin Netanyahu, barış görüşmelerinde kendilerine yol gösterecek temel ilkelerin, "İsrail`de Yahudi çoğunluğunu korumak ve Filistin`in `İran destekli terörist bir devlet` olmasını engellemek" olduğunu ifade ederek varılacak anlaşmanın referanduma sunulması gerektiğini söyledi.

Netanyahu, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıllık kesintinin ardından başlayacak Filistin-İsrail barış görüşmelerinin "zorlu" geçeceğini belirterek, müzakereler sonunda varılacak anlaşmanın referanduma sunulması gerektiğini belirtti.

Netanyahu, sözde barış görüşmelerinde kendilerine yol gösterecek temel ilkeleri, "İsrail`de Yahudi çoğunluğunu korumak ve Filistin`in İran destekli terörist bir devlet olmasını engellemek" şeklinde sıraladı.

Ortadoğu barış sürecini yeniden canlandırmak için bölgede mekik diplomasisi yürüten ABD Dışişleri John Kerry, tarafların barış görüşmelerine yeniden başlanması konusunda ilkece mutabık kaldıklarını açıklamıştı.

Müzakerelerde, İsrail-Filistin ihtilafının temel meseleleri sınırlar, Filistinli mülteciler ve güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

Filistin tarafı, yeni barış görüşmelerinin, İsrail`in 1967 öncesi sınırları temel alınarak yürütüleceğini kaydetmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.