İşten çıkarılan 35 güvenlik görevlisinin işe iade kararı çıktı

İşten çıkarılan 35 güvenlik görevlisinin işe iade kararı çıktı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan HES barajında çalışırken işten çıkarılan 35 güvenlik görevlisi için Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6'ncı Hukuk Dairesi'nce görülen davada işe iade kararı çıktı.

Yukarı Kaleköy Barajı'nda inşaat aşamasından beri 7-8 yıl çalıştıktan sonra 16 Temmuz 2018 sabahı hiçbir gerekçe gösterilmeden silahları ellerinden alınarak, görevlerine son verilen 35 güvenlik görevlisinin başlattığı hukuk mücadelesinde işe iade kararı çıktı.

İşlerinden atılan 35 güvenlik görevlisinin müvekkilliğini yapan Avukat Cevat İshakoğlu yaptığı açıklamada, "35 güvenlik görevlisinin Solhan Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, güvenlik görevlilerin işlerine iade kararı vermesi üzerine, davalıların itirazları neticesinde bir üst mahkeme olarak Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 6'ncı Hukuk Dairesi'ne sevk edildi. Geçen hafta burada görülen mahkemede de 35 güvenlik görevlisinin işlerine iadesine kesin karar verdi.  Tebligatlar yapılacak, işe iadeleri için ya işe geri alacaklar bu insanları ya da tazminatlarını ödeyecekler." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler