"İtikâf manevi gelişim açısından önemlidir"

"İtikâf manevi gelişim açısından önemlidir"

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde İtikâf'a giren Müslümanlar, itikâfın manevi gelişim açısından önemli olduğuna dikkat çektiler.

ADIYAMAN - Peygamber Efendimizin yapmış olduğu İtikâf sünneti bu yıl Kâhta ilçesindeki bazı camilerde de ihya edilmeye başlandı. 5 camide yaklaşık 31 kişi, bu sünneti yerine getirmenin sevincini yaşadı.


İtikâfa girenlerden Kâhta Çağrı-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selim Atıcı, İtikâf'ın manevi gelişim açısından çok önemli bir sünnet olduğunu belirterek, "Keşke herkes bu sünneti yerine getirebilse. İtikâfta kendimizi Allah-u Teâlâ`ya daha yakın hissediyoruz. Herkesin bu feyiz ve bereketten faydalanmasını istiyoruz" dedi.


Farklı bir camide itikâfa giren Kâhta Çağrı-Der Başkan Yardımcısı Mehmet Sivil, "İtikâfın sünnet olması manevi tefekkür ve gelişim açısından çok güzel bir atmosfer oluşturmuştur. Bunun için Resulullah'ın itikâfa girmesinin amacına bakmak gerekir. İnşallah Rabbimiz izin verirse daha sonraki yıllarda tekrar girmeyi düşünüyoruz. Rabbim bu ibadeti ihya eden tüm kardeşlerimizden razı olsun" diye konuştu. (Mehmet Eren - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.