"İtikâfa girerek nefis muhasebemizi iyi yapmalıyız"

"İtikâfa girerek nefis muhasebemizi iyi yapmalıyız"

İtikâf sünnetinin önemini anlatan Bitlis İl Müftüsü, cami ve mescitlerde itikâfa girip, nefis muhasebesi yapılması gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının son 10 gününde ihya edilen itikâf sünnetiyle ilgili tavsiyelerde bulunan Bitlis İl Müftüsü M. Faysal Geylani, itikâfa girenlerin Kur'an-ı Kerim okuyup, çokça ibadet etmeleri gerektiğini söyledi.

Şehir merkezinde Kalealtı ve Kadiriler camileri ile Fethiye Mescidi'ni itikâfa girecekler için hazır hale getirdiklerini bildiren Geylani, talep olması halinde başka cami ve mescitlerin de açılabileceğini belirtti.

İtikâfın, Hz. Muhammed'in önemli bir sünneti olduğunu dile getiren Geylani, "İtikâf, Ramazan'ın son 10 gününde çok zaruri bir durum olmadıkça özellikle mescitlerde ve camilerde dünya ile tamamen ilişkimizi kesip, Allah'ı zikretmek üzere günahlarımızı, hatalarımızı, kusurlarımızı hatırlayıp, gözyaşını dökerek, tövbe ve istiğfar edilerek yapılan bir sünnettir." dedi.

"İtikâfa girecek Müslümanlar, Kur'an okuyup bolca ibadet etsinler"

İtikâfa gireceklere çokça ibadet etmeleri tavsiyesinde bulunan Geylani, şunları söyledi: "İtikâfa girecek Müslüman kardeşlerimize tavsiyemiz şudur: Bolca Allah'ı zikredelim, çokça Kur'an okuyalım. Nefis muhasebesini güzel bir şekilde yapalım. 'Yarın Allah'ın huzuruna çıktığım zaman durumum nasıl olacak?' diye hesabımızı yapmalıyız. Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde 'Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekin, büyük hesap günü için kendinizi donatın. Çünkü kıyamet gününde hesap ancak dünyada iken kendisini hesaba çekenler için kolay olacaktır.' buyuruyor. İtikâfa girdiğimizde nefsimizle baş başa kalıyoruz. Burada nefis muhasebemizi yapmalıyız. Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azat olan bu ayın son 10 gününde cami ve mescitlerde itikâfa girerek nefis muhasebemizi iyi yapmalıyız."

Ramazan'ın son 10 gününde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin aranması gerektiğini ifade eden Geylani, bu gecenin de en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.