İTTİHAD heyeti Norşin’li Şeyh Mazhar’ın taziyesine katıldı

İTTİHAD heyeti Norşin’li Şeyh Mazhar’ın taziyesine katıldı

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, beraberindeki heyetle birlikte, geçtiğimiz gün vefat eden Norşin’li Şeyh Mazhar Bingöl’ün taziyesine katıldı.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, beraberindeki heyetle, vefat eden Norşin’li Şeyh Mazhar Bingöl’ün taziyesine katıldı. Kılıçaslan’a, HÜDA PAR Bitlis İl ve ilçe teşkilatlarından oluşan kalabalık bir heyet de eşlik etti.

İTTİHAD heyeti,  Norşin Erentepe Mahallesindeki dergahta kurulan taziye evine giderek hayatını kaybeden Şeyh Mazhar için yakınlarını taziye ederek merhum için rahmet diledi. İTTİHAD  heyetini, Şeyh Mazhar’ın kardeşi karşılayarak taziyeleri kabul etti. Şeyh Mazhar’ın kardeşi, 91 yaşında  vefat eden Şeyh Mazhar’ın ilim ve yaşamıyla ilgili heyete bilgi verdi.

İTTİHAD Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, alimler Peygamberin varisleri olduğu hatırlatmasında bulunarak, ümmetin birliği ve kardeşliği için alimlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Kılıçaslan, ilim yuvası olan Norşin’de büyük alimlerin yetiştiğini, yetişen bu alimlerin ilimlerinden faydalanılması gerektiğini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.