İTTİHAD yazılı fetva sistemine geçti

İTTİHAD yazılı fetva sistemine geçti

Aralarında Fıkıh uzmanı Molla Enver Kılıçarslan’ında bulunduğu Âlimler ve Medreseler Birliği’nin (İttihatul- Ulema ) yazılı fetva sistemine geçtiğini belirtildi.

Fıkıh Uzmanı Molla Enver Kılıçarslan’ın Genel Başkanlığını yaptığı Âlimler ve Medreseler Birliği, (İttihatul Ulema), yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandan beridir alt yapısını oluşturduğu ‘fetva komisyonu’ ile yazılı fetva sistemine geçtiğini belirtti.

Yapılan yazılı açıklamada, Şer’i meseleler, husumetli davalar, barış, tahkim ve birçok hususta halka hizmet veren  ‘Fetva Komisyonu’nun yazılı fetva sistemine geçtiğini ve bu alanda görev alan âlimlere yöneltilen sorulara, kurdukları özel meclislerde İslam Fıkhı kaynaklarından faydalanılarak günün şartları da göz önünde bulundurduktan sonra cevap verileceğini bildirdi.

Aralarında Fıkıh uzmanı Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan'ın da bulunduğu Fetva Kurulu’nun, Kur’an, Sünnet ve müçtehitlerin birbirinden değerli eserlerinden yardım alarak, Müslümanların çözüm bekleyen sorunlarına cevap vermek, ilmi araştırmalar yapmak ve günümüz meselelerine çözüm üretmek için ortak broşürler hazırladığı ve ilmi fetvalar yayınlayacağı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Kurulumuz, fetva verirken Kur’an ve Sünnetin yanında sahabe, tabiin, tebeut-tabiin, dört mezhep imamı ve sonrasında gelen değerli âlimlerin görüş ve yöntemini esas alarak, çağdaş müçtehit ve müftülerin görüşlerine de yer verecektir. Fetva kurulu olarak yeni fetva vermekten ziyade verilmiş mevcut fetvalar arasında tercihi esas alacağız. Bunu yaparken de delil bakımından kuvvetli olan görüşe yer vereceğiz. İbadet, Muamelat, Aile Fıkhı, Helal, Haramlar ve diğer kategorilerin de içerisinde bulunduğu sitemiz, ayrıca fetva hattı ve haftalık TV programlarıyla da sizlere hizmet ediyor. Bu vasıtalar üzerinden bizlere gelen suallerin yazılı dökümünü yaptıktan sonra daha detaylı bir şekilde sitemizde paylaşacağız. Günümüzde yaygın olan ve gittikçe yaygınlığı hız kazanan sosyal medya ise kurulumuzun sizlere ulaşmak için aktif olarak kullanacağı vesilelerden biri olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, Sitede yayınlanacak fetvaların aşırılıktan uzak,  vasat görüşleri esas alarak, Peygamberin ‘Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.’  Hadisini  şiar alarak verileceğini, amaçlarının insanları fıkıhtan uzaklaştırmak ya da nefret ettirmek olmadığını,  meşru daireler içerisinde fıkhı toplumun her tabakasına yaymak ve sevdirmek olduğu ifade edildi.

İşte yazılı fetva komisyonuna ulaşabilecek internet adresleri;

Web sitesi:

http://fetva.ittihadululema.com/Soru  ,

http://fetva.ittihadululema.com/Detay/Sayfa/20/soru-sor.aspx

E Mail: fetva@ittihadululema.com - ittihadfetva@gmail.com

Twitter: @ittihadfetva

Facebook: www.facebook.com/fetvakurulu

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler