İTTİHADUL ULEMA'dan İhvan'a taziye mesajı

İTTİHADUL ULEMA'dan İhvan'a taziye mesajı

​​İTTİHADUL ULEMA, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) üst düzey isimlerinden İsam el-Aryan'ın, Mısır zindanlarında vefatına ilişkin bir başsağlığı mesajı yayımladı.

İTTİHADUL ULEMA, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) üst düzey isimlerinden İsam el-Aryan'ın, Mısır zindanlarında vefatına ilişkin Twitter üzerinden yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Rabiatu’l Adeviyye şehidlerini yad ettiğimiz bu günlerde Mısır İhvanu-l Müslimin Cemaati liderlerinden İsam İryan’ın firavun zindanlarından şehadet haberi geldi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve İhvan camiasına başsağlığı mesajımızı iletiyoruz." denildi.

İTTİHADUL ULEMA'dan İhvan yetkililerine taziye telefonu

Öte yandan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, el-Aryan'ın vefatına ilişkin İhvan-ı Müslimin Genel Sekreteri Mahmud Hüseyn ile Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad ile telefonla görüşerek taziyelerini sundu.

Yaşasın, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "İhvan'a dost-düşman hemen herkesin takdir ettiği, kısa vadede cemaatin bir numarası olmasına kesin gözüyle bakılan önceki Mürşid Mehdi Akif'in muhtemelen kendisine yol açmak amaçlı çekildiği, bu anlamda Merhum Mursi'den ve hatta Genel Mürşid Muhammed Bedii'den dahi daha gözde olan bir hareket adamıydı." dedi.

Yaşasın, "Tâziye için aradığım İhvan Genel Sekreteri Mahmud Hüseyn ve Şûra üyesi Mithat Haddad ile konuşurken karşılıklı hissettiğimiz hüzün dolu öfkenin, ümmetin çabucak unutacağı türden olmadığını söylemeliyim.İtiraf etmeliyim ki, yakın zamanda günümüz İslam ümmeti adına, kaybına bu denli üzülecek çok nadir kişilerden biriydi Dr. İsam. Allah Teala rahmet eylesin! Katillerinden tez zamanda intikam alsın!" ifadelerini kullandı.

Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılınacak

İhvan'ın Türkiye'deki yetkililerinden edinilen bilgilere göre Aryan için yarın cuma namazı sonrasında Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılınacak, salgın sebebiyle taziyeler online olarak yapılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.