İzmir ve Manisa’da 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

İzmir ve Manisa’da 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

İzmir ve Manisa’da Coronavirus tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarına kısıtlama getirildi. İzmir’de ayrıca sokakta sigara içmek de yasaklandı.

İzmir’de Coronavirus tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için yeni karar alındı. Kentte artan Coronavirus vaka sayılarının ardından yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşların belirli saatler dışında sokağa çıkmaları İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yasaklandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla, Covid-19’a karşı alınan yeni tedbir önlemlerini açıkladı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre İzmir genelinde 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarına kısıtlaması getirildiğini belirten Köşger, sokakta sigara içmenin de yasaklandığını ifade etti.

“Mesai düzenlemesi çalışmaları sürüyor”

Köşger, “Değerli İzmirliler, doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış bulunuyoruz. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi korona, İzmir'de de tırmanışta. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasen bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir'de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üstünün 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış, valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da devam etmektedir. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım.” dedi.

Manisa'da da 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Manisa Valiliği Coronavirus tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Coronavirus salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak ilimizde de uygulamaya geçirilmiştir. Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Bu kapsamda 11.11.2020 çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde artan vaka ve ölüm sayıları göz önünde bulundurulduğunda, yüksek risk grubu olarak değerlendirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek amacıyla, her gün sadece 10.00 ile 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkma serbestisi tanınmasına, bu saatler dışında kalan saatlerde sokağa çıkmalarının yasaklanmasına, bu karardan 65 yaş ve üstü kamu görevlileri ile her hangi bir işyerinde çalıştığını veya işyeri sahibi olduğunu belgeleyenler ile tarım sektöründe faaliyet gösterenlerin kırsal mahallelerle sınırlı olmak kaydıyla muaf tutulmasına, karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282’inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195’inci maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Öte yandan, benzer kısıtlamalar İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, Manisa, Eskişehir, Erzincan, Uşak ve Kütahya'da da uygulamaya konulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler