İzmir ve Muğla'da ormanlık alanda yangın!

İzmir ve Muğla'da ormanlık alanda yangın!

İzmir'in Bornova, Urla ve Karabağlar ile Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde ormanlık alanda yangın çıktı.

İzmir'in Bornova, Urla ve Karabağlar ile Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, İzmir'in Menderes, Karabağlar, Gümüldür, Urla, Seferihisar Bornova ilçelerinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgelere çok sayıda itfaiye ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına 2 helikopter ve 4 arazöz ile müdahale ediliyor.

Yangının büyük olduğu ilçelerden biri de Urla oldu. Urla'da çıkan orman yangınına, 5 helikopter ve 30 arazözle müdahale ediliyor.

Urla'daki orman yangını, Yukarı Orhanlı köyüne sıçradı. Köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Tarım Bakanından açıklama

Konuyla ilgili Açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'deki yangınlara toplam 23 helikopter, 250 arazöz, bin personel ve 35 dozerle müdahale ediyoruz. Kamunun tüm kurumları çalışıyor. Üzerindeyiz. Hava şartlarının olumsuzluklarına rağmen inşallah en yakın zamanda tüm yangınları kontrol altına almayı hedefliyoruz.

En önemli yangın Karabağlar'da. Hava şartları istediğimiz seviyeye gelmedi, rüzgar çok kuvvetli esiyor. 100 hektarın çok üzerinde bir alanda etkili" ifadelerini kullandı.

Muğla’daki yangınlar

Muğla’nın Milas ilçesi Akgeyik Barajı ile Bodrum Mumcular’da öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgilere göre, Milas ilçesine bağlı Akgedik Barajı Cehennem Deresi mevkiindeki çıkan yangın rüzgarın etkisiyle tarım arazilerine sıçradı.  Bodrum Mumcular’da Gökpınar ve Bayır mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.

Etkili olan şiddetli rüzgar ve zorlu arazi koşulları nedeniyle ekiplerin güçlükle müdahale ettiği yangınlara havadan ve karadan müdahale çalışmaları devam ediyor.

Yyangınlara Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 13 helikopter, 50 arazöz, 12 su tankeri, 10 dozer ve çok sayıda yangın söndürme işçisiyle katılıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler