İzmit’te ‘Genç Girişimciler Merkezi’ kuruldu

İzmit’te ‘Genç Girişimciler Merkezi’ kuruldu

İzmit’te kendi işini kurmak isteyen gençlerin desteklenmesini amacıyla Genç Girişimciler Merkezi kuruldu.

İzmit Belediyesi tarafından vizyon proje olarak nitelenen ve kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlere katkı sunmak amacıyla ‘Genç Girişimciler Merkezi’ (GGM)  kuruldu.

Genç girişimler için Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkez, içerisinde birçok avantajı barındırıyor. Kadıköy Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde bulunan Girişimciler Merkezi’nde bilgilendirmede bulunmak amacıyla İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli KOSGEB Müdürü Atacan Yücelen, Genç Girişimciler Derneği Başkanı Bilal Bozkurt, genç girişimciler ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında proje hakkında konuşan Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Biz, büyüklere düşen görevlerden birisi de gençlerimizin bulundurdukları potansiyelleri gün yüzüne çıkarıp bir kazanım olarak sunulmasını sağlamaktır. Girişimcilik sadece ticari alanda değil; sporda, kültürde, sanatta, sosyal hayatın içinde var olan her alanda vardır. Girişimcilik çok farklı bir değer. İlk olan merkez, genç girişimciler için bir kuluçka merkezi vazifesi görecektir.” dedi.    

Merkezin, toplumsal kalkınmaya sosyal ve ekonomik düzeyde katma değer sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten Doğan, “İzmit’teki ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimcilerin küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunma hedefiyle hayata geçirildi. Bünyesinde planladığı projeler ile girişimcilik ekosistemindeki etkin kurum ve kuruluşların, şirketlerin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitenin bir araya gelmesini ve ortak çalışmalar yapılmasını sağlayacak. Genç Girişimciler Merkezi, girişimcilik algısının pozitif yönde gelişmesini, genç girişimcilerin küresel rekabet edebilirliklerinin arttırılmasını ve özellikle iş dünyası ile işbirliklerini kolaylaştıracak. 18-30 yaş arası tüm gençler katılım sağlayabileceği Genç Girişimciler Merkezi, girişimcilik alanında yaptığı çalışmalar ile birlikte bünyesinde sekiz girişimciye de Ofis, Sekreterya, Sarf Malzemesi, Toplantı Odası, Görüşme Odası ve Mesleki Eğitimler gibi hizmetleri de ücretsiz olarak sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Başvuru şartları ise şöyle sıralandı:

İzmit’te ikamet ediyor olmak, 18-30 yaşında olmak. En az lise mezunu olmak, İzmit Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında açılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmış olmak. GGM içerisinde faaliyet gösterecek firmanın açılıştan en fazla 1 ay önce kurulmuş olması. Kurulacak olan işin, her türlü tasarım, yazılım ve web uygulamalarını kapsayan bilişim ve bilişim teknolojileri sektörleri alanında olması gerekmektedir. Kurmak istenilen iş ile ilgili daha önceden yapmış olduğu proje örneklerinin ve referansların olması gerekiyor.  (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.