İzmit'te şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İzmit'te şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İzmit'te faaliyetlerde bulunan UMUT-DER, Diyarbakır'da şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

KOCAELİ -  PKK/HDP çetelerinin katlettiği münlümanlar için İzmit’te faaliyetlerde bulunan UMUT-DER üye ve gönüllüeri, Fevziye Camiinde Cuma namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası UMUT-DER Başkanı İzzet Kazak bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına, PKK/HDP çetelerinin saldırılarını kınayarak başlayan Kazak, 6 Ekimden itibaren Kobani’yi bahane eden çetelerin; sokakları, iş yerlerini, cami, Kur’an kursu, dernek, vakıf ve benzeri kurum ve kuruluşları hedef alarak saldırı ve yağmalama başlattığını belirtti.

 

Kazak, “Bu vahşi çeteler tamamen demokratik hak talep ettiklerini iddia ederek, vahşice Müslümanlara ve mütedeyyin halka saldırdı. Sadece eşi tesettürlü olduğu için sokaktan geçerken, PKK/HDP çeteleri tarafından şehit edilen Mahmut Enez, yine Mardin’de biri Suriyeli diğeri Suudi Arabistanlı iki kişiyi İŞİD bahanesi ile vahşice katledildiler. Ve yine sakalı olduğu gerekçesiyle bir çobanı acımasızca öldürdüler.” diyerek açıklamasına devam etti.

 

Çetelerin kaos ortamı oluşturmak istediklerini ifade eden Kazak, “IŞİD’in tekfir ettiği HÜDA PAR’a saldırıyorlar. Köy-Der’e girip kardeşlerimizi şehit ettiler. Aynı derneğe mensup 3 kardeşimiz kurban eti dağıtmaktan gelirken, PKK/HDP çeteleri tarafından önce silahla yaralandılar. Daha sonra kendilerini korumak için girilen binanın 3’cü katından, onları atıp naaşların üzerinden arabayla geçtiler. En son benzin döküp yaktılar. Sözde IŞİD’in şiddetini kınamak için sokağa çıktıklarını iddia ediyorlar. PKK/HDP çeteleri bu şekilde İslam’a ve Müslümanlara savaş açtıklarını ilan etmiş durumdalar. Birçok yerde cemaat, parti, kurum farkı gözetmeksizin Müslüman kim varsa hedeflerine koydular. İş yerlerini önce yaktılar sonra yağmaladılar. Onlar bu vahşeti yaparlarken, devletin kolluk güçleri ise sadece seyrettiler. Devlet de bu suça, kana, vahşete ortak oldu. Sonra da İslami kurum ve kuruluşlara gidip ifade bahanesiyle kim varsa götürdüler. Devlet halkına sahip çıkamama, onları koruyamama, acizliğini bir kez daha gösterdi.” Diyerek basın açıklamasına son verdi. (Medeni Topaloğlu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.