Kadın Örtüyle Şahsiyet Sahibi Olur

Kadın Örtüyle Şahsiyet Sahibi Olur

Birecik Uhuvvet-Der tarafından organize edilen "Müslüman ve Tesettür" konulu konferansta konuşan Molla Ekrem Derdiyok, kadının tesettürüyle şahsiyet sahibi olduğunu belirterek, şahsiyetin ancak örtüyle korunabileceğini ifade etti.

ŞANLIURFA - Birecik Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Uhuvvet-Der) tarafından toplumdaki ahlaki yozlaşmalara karşı "Müslüman ve Tesettür" konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, tesettürün Müslüman kadının şerefi olduğunun altını çizdi.

 

Birecik Belediyesi Mehmet Emin Akhan Kültür Salonunda düzenlenen program, Abdullah Yazar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başladı. Özellikle bayanların yoğun bir şekilde katıldığı programda, salon dolunca dışarıda kalan kalabalık için sinevizyon kuruldu.

 

Selamla konuşması yapan Biracik Uhuvvet-Der genel başkanı İbrahim Halil Barlak Uhuvvet-Der olarak kendilerine 3 esası gaye edinerek yola çıktıklarını belirterek; Bu esasların fakirlik, cehalet ve tefrika olduğunun altını çizdi.

 

Ahlaki Yozlaşmaya Karşı Tesettür
"Müslüman ve Tesettür"ün önemine değinen İ.Halil Barlak, "Bugün ki konferansımız ise Allah'u Teala'nın tüm Müslümanlara emretmiş olduğu tesettürün öneminin anlaşılması ve bu tesettürün bizlere dünyada korunak, Ahirette ise cehennem ateşine karşı perde olacağı bilincinin verilmesine yöneliktir" dedi.

 

Tesettür Namaz ve Oruç Gibi Farz Bir İbadettir
Seslendirilen ilahi ve ezgilerden sonra programa konuşmacı olarak katılan Molla Ekrem Derdiyok, örtünün ibadet olduğunu belirterek; "Örtü ibadettir, Allah'ı dinlemektir, Allah'ın emrini kabul etmektir." ifadelerin kullanarak tesettür'ün namaz ve oruç gibi farz bir ibadet olduğuna vurgu yaptı.
Örtünün inanmış kadının şerefi olduğunu söyleyen Derdiyok, "Örtü İnanmış kadının İffetidir, namusudur, şerefidir, onurudur, kişiliğidir, her şeydir." dedi. Kadının örtüsüyle Allah'ı razı ettiğini belirten Derdiyok, tesettürsüzlüğün Allah'a ve Peygamberine isyan olduğunu isyanın da en büyük günahlardan olduğuna vurgu yaptı.

 

Derdiyok son olarak; yasa, kanun ve yönetmelikleri bahane ederek tesettürsüzlüğü dayatanların Allah'a ve İslam'a açık bir şekilde isyan ettiğini vurguladı.

 

İki saat süren program yapılan duanın ardından sona erdi. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.