Kadına yönelik şiddete karşı sorumluluk çağrısı

Yakın zamanda artan kadına yönelik şiddet olaylarına karşı sorumluluk çağrısında bulunan Deva Partisi Kayapınar İlçe Başkanlığı, konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesindeki parti binasında yapılan basın açıklamasını Kayapınar Deva Partisi İlçe Teşkilatı Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Nazan İşler okudu.

Türkiye’de ekonomik, siyasal ve etnik sorunlar ile birlikte kadına yönelik şiddetin iç içe geçerek günden güne arttığına dikkati çeken İşler, kadın cinayetlerinin kan donduracak boyutlara ulaştığını söyledi.

Son zamanlarda yaşanan kadın cinayetlerini hatırlatan İşler, "Yakın zamanda canice hayattan koparılan Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Sönmez vahşete kurban gitmişler, insanlıktan nasibini almamış caniler tarafından hunharca katledilmişlerdir. Ne yazık ki onlardan geriye yaşanmış acı hayatlar ve ölümleri üzerine söylenen boş sözler kalmıştır." dedi.

Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesinin tüm vatandaşların en önemli görevi olduğunu belirten İşler, "Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından konunun tüm detayları ile ele alınıp araştırılması; konu ile ilgili etkin, sürdürülebilir adımların atılması zaruret haline gelmiştir. Bundan sonra bu tür cinayetlerin yaşanmaması için toplumumuzdaki tüm bireylerin üzerlerine düşen görevi yapması ve bu cinayetlerin sona ermesi dilekleriyle ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.