Kadınlara Mesleki Eğitim Projesine Japonya'dan destek

Kadınlara Mesleki Eğitim Projesine Japonya'dan destek

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesine hibe desteği protokolü, Japonya Büyükelçisi ile Rize Belediye Başkanı tarafından Ankara’da imzalandı.

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesine hibe desteği  protokolü,  Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap  tarafından Ankara’da imzalandı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin Ankara’da imzaladıkları proje ile yerinden edilerek kırsal bölgelerden kent merkezine göç etmiş kadınların eğitimi ve istihdamına katkı sunulması hedefleniyor.

Rize Belediyesinin sahil dolgu alanını yeniden düzenleyerek, inşa edeceği Mavi Şehir Projesi içerisinde ve şehrin farklı mahallelerinde yer alacak olan Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Kurulumu projesi için alınacak hibe, kadınların sosyal hayata katılımlarına katkıda bulunmak ve Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Kurulumu için gerekli bina masrafları ve donanımı için kullanılacak.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, imza protokolü sırasında yaptığı konuşmada, bu projenin amacının ilde yaşayan kadınların gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeyde her alanda yerini alabilmesi ve statüsünün geliştirilmesine yönelik faaliyetlerde bulunmak olduğunu kaydederek, “Proje için tahsis edilecek alanda kadınlarımıza, bilgi ve becerileri doğrultusunda kişisel gelişimlerini arttırmaya yönelik eğitim verilebilecek. Becerilerini ortaya koyan kadınlarımız üretime yönlendirilecek. Ürettikleri ürünlerin satışı ve teşhiri sağlanacak. Satıştan sağladıkları para ile ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Hibe destek almaya hak kazanan projemiz için bugün buradayız ve hayırlısı ile imzalarımızı attık. Bundan sonraki süreç alanın oluşturulmasıdır. İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. (İlyas Tunç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.