"Kadir Gecesi insanlık için bir dönüm noktasıdır"

"Kadir Gecesi insanlık için bir dönüm noktasıdır"

Kadir Gecesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü, bu gecenin vahyin gelmeye başladığı gün olması hasebiyle insanlık için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Müftüsü Şevket Dilmaç, Kadir Gecesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kur'an'ı Kerim'in bu gecede inmeye başladığını belirten Müftü Dilmaç, bu gecenin vahyin gelmeye başladığı gün olması hasebiyle insanlık için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Kadir Gecesinin önemine değinen Dilmaç, “Bu geceye önem atfeden, bu geceyi önemli kılan ve Müslümanların çok değer vermesine sebep olan olay, sadece Müslümanların tarihinde değil belki insanlık tarihinde bir dönüm noktası olan vahyin başlangıcıdır. Kur’an-ı Kerim bir nur gibi insanlık âlemine doğmuştur. Peygamberler zincirinin son halkası Efendimiz Hazreti Muhammet (sav) bu gecede Peygamber olmuştur. Dolayısıyla Allah, kıyamete kadar devam edecek son mesajını insanlığa bu gecede göndermiştir. Bundan sonra herhangi bir peygamber ve kitap gelmeyecek.” dedi.

“Bu gecenin feyzini rabbimiz bize haber veriyor”

Allah’ın müminlere Kadir Gecesinin ne kadar feyizli bir gece olduğunu haber verdiğini dile getiren Dilmaç, “Kadir gecesi, içinde Kadir gecesinin olmadığı bin aydan daha hayırlıdır. Kadir gecesinde her sene tekrarlanan, insanlığa sunulan nimetler var. O gece siz dua ediyorsunuz, ibadet ediyorsunuz. Bu ibadetiniz melekler tarafından temaşa ediliyor müşahede ediliyor. O gece Cebrail rabbimizin izniyle meleklerle beraber her türlü iş için saf saf iner.” dedi.

Allah’ın izniyle yeryüzüne inen meleklerin yapılan bütün işlere şahitlik ettiklerini belirten Dilmaç, “Allah’ım annemi babamı affeyle derseniz onlar âmin der her türlü iş için inerler. Yeter ki siz gönül alın şahitler var, hayır yapın şahitler var, siz o gece Kur’an okuyun şahitler var. Hem de Kiramen Kâtibin'de olduğu gibi şerefli şahitler var. Fecir doğuncaya kadar böyle devam eder. Dolayısıyla bu gece bir fırsattır bir daha kavuşamayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Bu geceye mahsus bir ibadetin olmadığını, önemli olanın Allah ile olan ahdin hatırlanması olduğunu söyleyen Dilmaç, “Önemli olan Allah’ı zikir ve tespih etmemiz, nefis muhasebesi yapmamız, yaptığımız hata ve günahlardan dönmemiz, Allah'a bir söz vermemizdir. Bu gece çocuklar, yetim ve kimsesizler sevindirilebilir. Anne ve babanın eli öpülebilir. Vefat etmişlerse anne babaya Kur'an okunabilir, uzakta iseler telefonla arana bilinir.” (Hüseyin Genel,  M. Hüseyin Temel-İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.