‘Kadir gecesi ümmete bir ikram ve hediyedir’

‘Kadir gecesi ümmete bir ikram ve hediyedir’

Kadir gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır merkez Yenişehir ilçe müftüsü, Kadir gecesinin, Allah Teâlâ’nın Hz Muhammed’e (sav) ve ümmetine bir ikram ve hediyesi olduğunu belirtti.

Kadir Gecesi hakkında İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulunan Yenişehir ilçe müftüsü Alettin Bozkurt, Kadir gecesinin Allah Teâlâ’nın Hz Muhammed’e (sav) ve ümmetine bir ikram ve hediyesi olduğunu belirtti.

Kadir gecesinin bir diğer manasının şeref olduğunu belirten bozkurt, “Bundan dolayı melekler yere inerler. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Daha önceki ümmetlerin yaptığı ibadetler peygamberimizin ümmeti o geceyi iyi değerlendirip ibadet ederlerse daha önceki ümmetin yapmış olduğu ibadetlerden daha hayırlıdır.”  dedi.

“O gece Cebrail (as) ve tüm melekler iner”  

Bu gecenin çok iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, “Bu gece Cebrail (as) ve tüm melekler inerler. Allah’ın selamını getirirler. O geceyi ibadet ile geçirenler, biz müminler olarak bu geceyi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Öncelikle anne ve babamızı ziyaret etmemiz lazım. Onlardan helallik dilemek gerekir hakları çoktur. Akrabalarımızı ziyaret edip hal ve hatırlarını soralım. Kul hakkına dikkat edelim. Kul hakkı geçmiş kişilerden helallik dileyelim.  Yatsı ve sabah namazını cemaat ile kılalım.” diye konuştu.

Bozkurt, “Kur’an okumuş kardeşlerimiz bol bol Kur’an okusunlar, okumayanlar zikir çeksinler, Peygamber Efendimize salavat getirsinler ve en önemlisi ise dua etsinler. Kendimize, çocuklarımıza bütün İslam âlemine dua edelim duaların ret edilmediği bir gecedir.” ifadelerini kullandı.(Emrah Deniz/Hamza Adiyaman- İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.