Kâğıt fabrikasında büyük yangın

Kâğıt fabrikasında büyük yangın

Kahramanmaraş'ta bir kâğıt fabrikasında çıkan yangın, helikopter desteğiyle 7 saat süren müdahale ile kontrol altına alındı.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerinde bulunan bir kâğıt fabrikasında çıkan ve yaklaşık 15 bin ton kâğıdın kül olduğu yangın, yangın söndürme helikopterinin de destek vermesiyle kontrol 7 saatte kontrol altına alınabildi.

Yangın, saat 05.00 sıralarında Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolunda bulunan bir kâğıt fabrikasında çıktı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 15 bin ton atık kâğıdın bulunduğu fabrikanın depo kısmında yangın çıktı. Yoğun dumanı gören fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ile KASKİ'ye bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Fabrikada çıkan yangında alevler kısa sürede kâğıt balyalarını sardı. Açık alanda atık kâğıt balyalarında başlayan, saniyeler içinde yayılan yangın, saatler süren müdahaleye rağmen kontrol altına alınamadı. Yangına bir helikopter de destek verdi.

Yaklaşık 7 saat süren müdahalenin ardından öğle saatlerinde kontrol altına alınan ve halen soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında, yaklaşık 15 bin ton kâğıdın yanarak kül olduğu öğrenildi.

Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangının çıkış sebebi ise henüz belirlenemedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.