Kahramanmaraş Çağlayancerit kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Kahramanmaraş Çağlayancerit kutlu doğum etkinliği 2015 video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Eşsiz Önder Hz Muhammed(sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği Belediye Konferans salonunda ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Ökkeş Korkmaz’ın yaptığı program, Molla Cemal Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program Doğan Parmaksız’ın Türkçe okuduğu Mevlidi şerif ve Peygamber Sevdalıları Kız çocuklarının seslendirdikleri ‘Benim canım Peygamberim’ ve ‘Ya Allah’ ilahileri ile devam etti.

Programda konuşan Çağlayancerit ilçe Müftüsü Adem Bozkurt, peygamber için nasıl bir araya geliniyorsa bu buluşmaların günlük hayatımıza da yansıması gerektiğini ifade etti.

Peygamber Efendimizin alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirten Bozkurt, Resulullah'ı anmak ve anlamak ve onun nurlu yolunda yürümek için bir araya gelindiğini ifade ederek, “O Peygamber âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O rahmet Peygamberi hem kendisine hem de kendisine inanlara dünyayı zindan edenlere dahi beddua etmeyen ve Allah’ım bir avuç topluluğu helak edersen sana inanacak kimse kalmaz onlar gerçeği bilmiyorlar diyerek onlara bile merhamet etmiştir.” dedi.

“Bu buluşmalarımız günlük hayatımıza da yansımalıdır”

Kutlu Doğum haftası kapsamında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerine de değinen Bozkurt, “Şuana kadar Çağlayancerit’te Peygamber Sevdalılarının programı ile 17. Programı düzenlediklerini bilgisini paylaşarak,  “Evet, bu coşkuyu güzel bir şekilde beraber yaşıyoruz. Biz asırlar öncesinde ‘Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah’ diyerek onun sevgisi ve muhabbeti ile bir araya geliyoruz. Ancak bu buluşmalarımız günlük hayatımıza da yansımalıdır. Nasıl bu gün bir araya gelerek onu andık, aynı şekilde günlük hayatımızı da O’nun bizden istediği şekilde düzenlemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“İki yönüyle Peygamber Efendimize benzeyen ikinci bir insan yoktur”

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Molla Cemal Çınar, yeryüzünde birçok liderin gelip geçtiğini ve hiçbir liderin Peygambere benzeyemeyeceğine dikkat çekerek,  “Yeryüzünde bazı yönleriyle ön plana çıkmış birçok lider gelip geçmiştir. Belki kimileri cömertliğiyle, kimisi zekiliğiyle, kimisi cesur, kimisi dâhi, kimisi zengin, kimisi fakir ve kimisi savaşa meydanlarına katılmış derken Adem (as) Peygamber Efendimize kadar gelip geçen birbirinden farklı liderler gelip geçmiştir. İki yönüyle Peygamber Efendimize benzeyen ikinci bir insan yoktur.”dedi.

“Her yönüyle bize örnek olan şahıs sadece eşsiz önder Hz. Muhammed (sav)’dir”

Hiçbir liderin Hz Muhammed (sav) gibi yetimleri ve kadınları sahiplenmediğini vurgulayan Çınar, “O hayatı boyunca her yönüyle insanlığa örnek olmuştur. Fakat O’nun gibi hem her yönüyle ve özellikle yetimlere ve kadınlara sahip çıkan bir lider gelmemiştir. Her yönüyle bize örnek olan şahıs sadece eşsiz önder Hz. Muhammed (sav)’dir. Cahiliye döneminde kadının insan olup olmadığı tartışılıyordu. Hatta kadın şer olarak görülüyordu. Böyle bir dönemde Hz. Muhammed (sav) Peygamber olarak gönderilmiştir ve ben iki sınıfın hakkını korumak için gönderildim. Bunlar yetimler ve kız çocukları ile kadınlardır. Bunu bütün bir dünyaya haykırmıştır.” şeklinde konuştu.

“Yeryüzüne Hz. Muhammed (sav) gibi bir lider gelmemiştir”

Konuşmasında Arap krallarına ve 6-8 Ekim olaylarında hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilişine de değinen Çınar, “Mısır’da İhvanı sıkıştırıp, seçimle başa gelen bir ümmeti tekrar zindanlara doldurup Sisi ve onunla beraber nefes alanlara sesleniyoruz. Bu gün insanlık hakkı adı altında insan hakları ile Yasinleri üçüncü kattan 170 yerinden bıçaklayıp öldürüp aşağı atan ve ardından içlerindeki canavarları tatmin etmiş olmayacaklar ki, araba ile üzerlerinden gidip geldiklerinde ve bununla yetinmeyip başını taşla ezip, bununla da yetinmeyip üzerine benzin dökerek ben bir kavmin hakkını savunuyorum deyip merhametten, vicdandan, imandan ve haysiyetten yoksun olan sözde eş başkanlarına sesleniyoruz. Yeryüzüne Hz. Muhammed (sav) gibi bir lider gelmemiştir. Yeryüzünde düşmanın emanetini kendi düşmanına teslim ettiği ikinci bir lider yoktur. Hz. Muhammed (sav) gibi bir liderini gelişine şahit olmamıştır.”diye konuştu.

Konuşması sık sık tekbirlerle kesilen Çınar’ın konuşmasının ardından Grup İnzar sanatçılarından Adem Kılınç, peygamber üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi. Kılınç’ın ‘Peygamber Sevdalıları’ adlı ezgiyi seslendirdiği esnada ise salonda coşkulu anlar yaşandı.

Program Molla Cemal Çınar'ın yaptığı dua ile sona ererken, program sonunda ilçe halkına, Peygamber Efendimizin ahlakını konu alan Siyer kitabı ve Özlem Ajans sanatçıları tarafından hazırlanan Kutlu Doğum CD’leri hediye edildi.

Duanın ardından etkinlik sona ererken etkinliğe katılan Çağlayancerit halkı, düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldıklarını, bu tür etkinliklerin her yıl düzenlenmesini istediklerini belirterek Peygamber Sevdalılarına teşekkür etti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.