Kahramanmaraş’ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Kahramanmaraş’ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Mehmed Göktaş Hoca, İslam âleminin şu anda hak ve adalet beklediğine dikkat çekti.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra-Der tarafından Kahramanmaraş’ta "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İkra Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Derneği (İkra-Der) tarafından Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR GİK Üyesi Metin Kaya, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Cemal Özdemir, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı etkinlikte, İslam âleminin hak ve adalet beklediği, hak ve adaletin yerine getirebilmesi için Müslümanların güçlü olması vurgulandı.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu’nun yaptığı etkinlik, İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Cemal Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İkra-Der Yönetim Kurulu Sözcüsü Nusrettin Üdürgücü, Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye'nin birçok noktasında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediğini ve düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin asıl amacının insanların Kur’an ve sünnet etrafında toplanmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik Doğan Parmaksız'ın Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Abuzer Bozkurt, Ömer Kılınç ve Mustafa Yeğin ile Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu, Hz Muhammed için bestelenen ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İlahiyatçı-Yazar Mehmed Göktaş, “İslam âlemi şu anda hak ve adalet bekliyor. Onun için biz O’nun bu yönünü ortaya çıkarıyoruz, aramıza alıyoruz ve insanlığa yaymak için uğraşacağız.” dedi.

Hak ve adaletin yerine getirebilmesi için Müslümanların güçlü olması gerektiğini vurgulayan Göktaş, “Adaleti yerine getirebilmek için güç lazım. Müslüman’ın güçlü olması lazım. Güçsüz Müslüman istediği kadar kalbi merhametle dolu olsun, en küçük bir olayda isterse gözleri yaşarsın, isterse bir çocuk düştüğünde tahammül edemesin; eğer gücü ve kuvveti yoksa hiçbir şey yapamaz. Kendine cami köşelerinde, evinde ağlar durur.” ifadelerini kullandı.

"İmansız insanın eline fırsat geçtiği zaman insanları kendisine kul yapmaya çalışır"

İmansız insanların gücü ele geçirdiğin zalimleştiklerinin altını çizen Göktaş, “Allah adil olabilmemiz için bizim güçlü olmamızı istiyor. İmansız insanlara güç verildiği zaman zalimleştiler. İmansızların en büyük özelliği de budur. Ellerine güç geçtiği zaman Firavunlaşırlar. İmansız insanın eline fırsat geçtiği zaman insanları kendisine kul yapmaya çalışır. İmanlı insanın en büyük özelliği ise eline güç ve kuvvet geçtiği zaman onu hemen insanlara adalet olarak yansıtır. İnsanlık adaleti güçlülerden, zenginlerden bekler. Ama onlar tuğyan ettiği zaman işte dünya bu hale gelir.” şeklinde konuştu.

Göktaş, “Onun için bugün Avrupa kaybetmiştir. Avrupa her türlü güce ulaşmıştı. Ama bunu beşeriyetin hayrına kullanmadı. Allah’ın Kur’an’da anlattığı imansızlığın karakteri ne ise onu yapmıştır, insanlığın kanını emmiştir. Bugün eğer dünyada; Afrika’da ve diğer coğrafyalardaki fakir olan insanlara Avrupalıların kedi ve köpeklerinin mamalarına harcanan para gönderilse inanın yeter, bu dünya cennete döner. Ama yapmadılar. Çünkü onlar imansızdırlar, kâfirdirler. Kâfirlerin eline güç geçtiğinde böyle yaparlar. Onun için biz talibiz, adil olmak için Allah’tan güç ve kuvvet istiyoruz. Bakınız biraz bir şeyler yapıyoruz, Allah bize biraz güç ve kuvvet verdi. Afrika bize bakıyor değil mi? Çünkü biz, Allah’ım! Eğer sen bize güç ve kuvvet verirsen biz bununla Afrika’ya gidip kuyular açacağız. Myanmar’a, Gazze’ye ve diğer mazlum coğrafyalara gideceğiz, diyoruz.” şeklinde konuştu.

Program, Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere ve katkıda bulunanlara takdim edilen ödüllerinin ardından yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.