Kahramanmaraş'ta "Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu dualarla" açıldı

Kahramanmaraş'ta "Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu dualarla" açıldı

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yapımı tamamlanan Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu'nun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yapımı tamamlanan Pazarcık Yatılı Hafızlık Erkek Kur'an Kursu'nun resmi açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada, Kur'an kursunun yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Üç sınıf insan öldükten sonra da amel defteri kapanmaz"

Hazreti Peygamberin bir hadisinde üç sınıf insanın öldükten sonra da amel defterinin kapanmadığını buyurduğunu hatırlatan Erbaş, "Bunlardan birisi sadakayı cariye sahibi hayır insanları. İşte bu Kur'an kursu binasının yapılmasında katkısı olan tüm hayır sahiplerinin bu kurs sayesinde amel defterleri kapanmayacak. İkincisi ilminden istifade edilen alimler. Bu kursta yetişen gençlerden öyle alimler çıkacak ki inşallah onlarında amel defterleri hiç kapanmayacak. Bir de hayırlı evlat yetiştiren anne babalar. Öyle inanıyorum ki bu kurstan mezun olan bütün evlatların anne babalarının amel defterleri de kapanmayacak. İşte buradan anlıyoruz ki bir Kur'an kursu üç sınıf insanın amel defterinin kapanmamasına vesile oluyor." dedi.

Allah'ın anıldığı bir yere şeytanın yaklaşamayacağını belirten Başkan Erbaş, "Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki, 'Bir yerde eğer Allah zikredilirse, Kur'an-ı Kerim'i orada okunursa oraya şeytan yaklaşamaz.' Kur'an-ı Kerim bu topraklarda okunduğu, yaşandığı sürece inşallah biz bu toprakları şeytanın hilelerinden, fitneden, tefrikadan, kötülükten muhafaza edeceğiz." diye konuştu.

"Peygamber Efendimiz: 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır' buyurmuştur"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur'an kursunun açılışının ardından Pazarcıklı vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, insanın hayatı sona ermeden güzel işler yapması gerektiğini ifade ederek, "İyi işlerin, güzel İşlerin başında ibadetler geliyor. İnsanlara faydalı işler yapmak geliyor. Onun için Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır' şu anda biz bunu gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın gelecekte ahlaklı, iyiliksever insanlar olması için, barış insanı olmaları için; kardeşlerine, komşularına, akrabalarına ve tüm insanlara karşı kalbinde bir muhabbet beslesinler düşüncesiyle gayret ediyoruz." dedi.

Başkan Erbaş, "Ecdadımıza layık İnsanlar yetiştirmek istiyoruz. İki gündür 100 sene önceki dedelerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onlar bizim zihnimizde öyle bir güzellik kazandılar ki, sadece Kahramanmaraş'ta ve Kahramanmaraş'ın ilçelerinde, köylerinde değil. Türkiye'nin her yerinde 100 sene önce o fedakarlığı, şehit olarak, gazi olarak gösteren dedelerimizi biz de anıyoruz." diye konuştu.

Başkan Erbaş, sözlerine devamla şöyle konuştu:

Öyle bir birlik, öyle bir muhabbet oluşmuş ki Anadolu topraklarında, Çanakkale'de sadece Çanakkale'den değil Anadolu'nun her yerinden, Yemen'den Bakü'den, Azerbaycan'dan, Kosova'dan, Suriye'nin çeşitli illerinden şehitler var. İşte biz böyleyiz. Irkı ne olursa olsun, etnik kökeni mezhebi, meşrebi, düşüncesi ne olursa olsun biriz, beraberiz. Bu birliğimizi, beraberliğimizi ilelebet sürdüreceğiz. Bugün buradayız. Yarın başka yerde olacağız ama inancımızla, muhabbetimizle, sevgimizle, saygımızla, ezanımıza bağlılığımızla milletimizin bu yüceliğini devam ettireceğiz inşallah.

Başkan Erbaş, Kur'an kursunun yapımında emeği geçenlere ve açılışa katılanlara da teşekkür etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler