Kahramanmaraş'ta Suriyelilere yönelik tahrik sürüyor

Kahramanmaraş'ta Suriyelilere yönelik tahrik sürüyor

Marjinal sol-alevi örgütlerin Suriyeli mültecilere yönelik tahrikleri sürüyor

Kahramanmaraş'ta kalan Suriyelilerin ülkelerine dönmelerini isteyen yaklaşık bin kişilik faşist topluluk sosyal medyadan örgütlenerek ırkçı sloganlarla olay çıkardı. 

Ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Suriyelileri istemiyoruz’ sloganı atarak yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Uyarılara rağmen dağılmayan grup, Trabzon Bulvarı’nı trafiğe kapattı. 

Gruptakiler, Kıbrıs Meydanı'nda pak halindeki Suriye plakalı bir otomobilin camlarını kırdı. Başka bir grup ise Kent Parkı'nda önlerine çıkan ve içerisinde Suriye ailenin bulunduğu başka bir otomobile saldırdı. Otomobilin camlarını kırarak, Suriyeli aileye saldıran kalabalık, polisin havaya ateş açmasıyla bölgeden uzaklaştı. Suriyeli ailesi ise kırık camlı ve hasar gören otomobille yoluna devam etti.

Gruptakiler Suriyelilere ait bazı iş yerleri de zarar verdi.

Yürüyüşe geçen grubu durdurmak isteyen bazı vatandaşlar ile gruptakiler de kavga etti. Bölgeye gelen Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar megafonla yapılanların kanunsuz olduğunu söyleyerek kalabalığın dağılmasını istedi. Emniyet Müdürü Adalar’ı dinlemeyen ve ıslıklarla protesto eden gruba polis müdahale etti. Jandarma ekipleri de destek için kent merkezine geldi. Olaylarda 1’i polis, 2 kişi yaralandı. 2 kişi de gözaltına alındı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.